BIST 8.768
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,57
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova'da geri dönenleri şoke eden manzara!

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Yüksekova'da geri dönüşler başladı. Kente girenler ise gördükleri manzara karşısında adeta şok oldular.

Abone ol

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki sokağa çıkma yasağı, sabah saatlerinden itibaren kısmi olarak kaldırıldı. Bu kararın üzerine Van, Hakkari ve çevre ilçelere göç etmek zorunda kalan Yüksekovalılar geri dönmeye başladı. Kente girenler ise gördükleri manzara karşısında adeta şok oldular.

Hakkari'nın Yüksekova İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağının bugünden itibaren 06.00-20.00 saatleri arasında kaldırılmasının ardından halk ilçeye dönmeye başladı.

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçedeki PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağınını ardından başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu', 20 Nisan'da tamamlandı.

Operasyonların tamamlanmasının ardından güvenlik güçleri cadde ve sokaklarda arama tarama çalışmaları yapmaya başladı. Bu çalışmaların da tamamlanmasının ardından Hakkari Valiliği dün yazılı açıklama yaparak asayiş ve huzur ortamının sağlandığını belirterek, bu sabahtan itibaren 06.00 ile 20.00 arasında sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını bildirdi.

İlçeye ilk girenler ise karşılaştıkları menzara karşısında büyük şaşkınlık ve üzüntü yaşadı. Hakkari Valiliği dün yaptığı açıklamada, hükümetin demokratikleşme ile eş zamanlı olarak yatırım, üretim ve istihdama ile ekonomik ve sosyal rehabilitasyonuna dönük çalışmaların yapıldığı belirtirken, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için de her türlü tedbirin alındığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca görevlendirilen teknik ekibin ise çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

TUZAKLARA KARŞI UYARI

Valilikten yapılan açıklamada bu süreçte evlerini bırakarak yakınlarının yanına giden vatandaşların geri döndüklerinde dikkatli olmaları da istendi. Yetkililer, vatandaşlardan şüpheli kablo, patlayıcı düzenekleri gibi materyalleri görmeleri durumunda dokunmadan güvenlik kuvvetlerine haber vermelerinin can güvenliği açısından önem arz ettiğini kaydetti.

ENKAZDAN EŞYALARINI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından ilçeye dönenler, çatışmaların ardından yıkılan evlerinde geriye kalan eşyalarını kurtarmak için çalışıyor. Bu kadar büyük bir hasar beklemediklerini ifade eden ev sahipleri, geceyi evlerinin önünde geçirmeyi planladıklarını söyledi.