BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.491,71
HABER /  GÜNCEL

Yüksekovada gerginlik sürüyor

Yüksekova'da KCK operasyonlarını protesto eden grupla polisin yer yer çatışması devam ediyor...

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyelerinin KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınmasını protesto eden bir grup, polise taşlarla saldırdı. Öğle saatlerinde Yüksekova-Şemdinli karayolu ve Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya gelen kalabalık, yasadışı sloganlar atarak ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yapılan tüm ikazlara rağmen dağılmayan ve taşlarla çevreye saldırıp zarar veren kalabalığa polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

Büyük bir bölümü ara sokaklara kaçan kalabalık, yollara barikat kurup polise taşlarla saldırdı. Çıkan gerginlik nedeniyle esnaf kepenk kapatırken Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na yapılan taşlı saldırıda okulun Müdür Yardımcısı Sadrettin Göztepe, başına isabet eden taş nedeniyle yaralandı. Güvenlik güçleri okula taşlarla saldıran grubu dağıtırken yaralı öğretmen olay yerine çağrılan ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne gönderildi. İlçede olaylar ara sokaklarda devam ediyor.

Doğubayazıt'ta da BDP Milletvekili Pervin Buldan'ın da katıldığı basın açıklamasından sonra göstericiler polise ve bazı işyerlerine taşlı saldırıda bulundu. Göstericiler, Ağrı- İran transit karayolunu ulaşıma kapatmak istedi. Polisin anında müdahalesiyle kaçan göstericiler Iğdır Caddesi'ndeki Doğubayazıt E Tipi Cezaevi'ni taşladı. Polis, taş tan göstericilere tazyikli su ve biber gazı sıktı.