BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.493,37
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Yüksekdağ'dan kritik 'seçim hükümeti' mesajı

HDP Eş Gnel Başkanı Figen Yüksekdağ, seçim hükümetinde bakanlık görevi alacak HDP'li vekillerin AK Parti ile işbirliği yapmayacağını ifade ederek "Seçim hükümeti, AKP ile icra ortaklığına girdiğimiz anlamına gelmiyor." dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinizde düzenlenen Parti Meclisi toplantısında, seçim hükümeti için HDP'li 3 milletvekiline Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bakanlık teklifi gönderilmesine ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

"Seçim hükümeti koalisyon değil. Birlikte çalışma platformu değil. Anayasanın partilere verdiği bir hak. Seçim hükümeti, AKP ile icra ortaklığına girdiğimiz anlamına gelmiyor. Kabinede de Irak tezkeresine karşı mücadele edeceğiz. " diyen Yüksekdağ, "Bakanlarımız seçim hükümetinde AKP hizasına dizilmez. Savaş tezkeresine onay verme türü bir yaklaşım olmaz." şeklinde konuştu.

ERKEN SEÇİM MESAJI

Yüksekdağ, erken seçime ilişkin "İktidarları uğruna savaş dayatanlar, 1 Kasım'da Türkiye halklarından esaslı bir cevap alacak. Eskiyen, ait olduğu yere gidecek!" diye mesaj verdi.

İşte Yüksekdağ'ın o açıklamaları:

7 Haziran yeni bir başlangıcın habercisiydi. Ancak tekçilik ve başkanlık sevdası tarafından bunun adeta üstü çizilmeye başlandı. 7 Haziran'da ortaya çıkan sonuç koalisyonu gösteriyordu. Ancak Saray, tekçiliği öyle bir saplantı yapmış ki buna kulak vermedi.

AKP tek başına iktidar kurabilseydi Türkiye'deki bu savaş, çatışma, gerilim olmazdı diyorlar.
"Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığını sağlamayan seçim sonucunu tanımıyoruz" anlayışı Türkiye'yi bu duruma getirmiştir.

"AKP TABELA PARTİSİ..."

Türkiye halkları krizi ve tekçi, baskıcı yönetme halini kontrol altına alacak. Krizi çözme sorumluluğuyla yüz yüzeyiz. AKP'yi tabela partisi haline getirdiğimiz yerlerde, çok güçlü kazandığımız yerlerde HDP'ye saldırılar yapılıyor.

YÜKSEKOVA'DA PKK ÇATIŞMALARI

Dün Yüksekova'da 3 kardeşimizi yitirdik. Neden biliyor musunuz? Çünkü Yüksekova protesto için tencere tava çaldı. İnsanlar artık evlerinin önüne bile çıkamıyor. Gerilla ile asker arasında canlı kalkan olan yurttaşlar hedef gösteriliyor.

Tarih bir kere daha önümüze, zorunlulukların ürettiği bir görev koydu. 1 Kasım'da, hak ettiğimizi geri alacağız. Gasp edilen demokratik tercihe daha güçlü sahip çıkacağız. 7 Haziran'da tattıkları yenilginin daha ağırını tadacaklar.

Tayyip Erdoğan'ın sevdiği laftır, "Zulümle abad olunmaz. Zulümle abad olanın ahiri berbat olur." Ahirleri berbat olacak.

"DEMİRTAŞ VE BENİM HAKKIMDA SÜREKLİ HABER YAPIYORLAR"

Saray medyası Selahattin Demirtaş ve benim hakkımda sürekli haber(!) yapıyor. Pespayeliği hareket tarzı edinmişler.

Yalanlarla hedef gösteriliyoruz. Şiddet teşvik edilerek. Eşbaşkanlara saldırıların sorumlusu bu "haber"leri yaptıranlardır. 

figen-yuksekdag.20150827125557.png
YÜKSEKDAĞ: BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLULUK STAR GAZETESİ VE SARAY'A AİT!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kendisinin de bulunduğu 2’si tutuklu 13 sanığın yargılandığı bir davanın iddianamesini kaynak göstererek “Canlı bomba Figen” başlığı atan Star gazetesine tepki göstererek, “Artık bu zihniyetten ahlak beklemek mümkün değil” diye konuştu.

Birgün’den Erk Acarer’e konuşan Yüksekdağ, ”Başıma gelecek her şeyden, ‘yasal kılıfla’ saldıranlar sorumludur. Sorumluluk Star gazetesi ve Saraya aittir!” dedi.