BIST 9.692
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.496,52
HABER /  GÜNCEL

Yüksekdağ'dan Facebook'ta AK Parti ile koalisyon cevabı!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Facebook kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu devlet kurumu (Diyanet İşleri Başkanlığı), halkımızın inancı üzerinde kurulmuş bir baskı yapısıdır, bizler onu kaldırıp inancı özgürleştirmek istiyoruz" ifadesine yer verdi. Bir kullanıcının 'AK Parti ile koalisyon yapacak mısınız?' sorusuna Yüksekdağ, "Hiçbir partiyle koalisyon gündemimizde değil, AKP başta olmak üzere." cevabını verdi.

Yüksekdağ, "YüksekdağaSoruyorum" başlığı altında Facebook kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Yüksekdağ, "Toplumumuzun hassasiyetini bildiğimiz halde neden ısrarla din konusunda açıklamalar yapılıyor başkanım?" sorusu üzerine, Diyanet'in kaldırılması talebini kendilerinin gündeme getirmediğini ancak bu talebi sahiplendiklerini ve doğru bulduklarını ifade etti.

"DİYANET SÜNNİLERİ DE BASKI ALTINA ALIYOR"

"Bu devlet kurumu, halkımızın inancı üzerinde kurulmuş bir baskı yapısıdır, bizler onu kaldırıp inancı özgürleştirmek istiyoruz" ifadesine yer veren Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Bunun neresi kötü? Tarihsel bir hatırlatma yapmak istiyorum, din ve inancın sembolü gibi sunulan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu memlekette cemaatleri, medreseleri, halkımızın toplumsal örgütlenmelerini baskılamış, yasaklamıştır. Sadece Aleviler üzerinde değil, aslında Sünniler üzerinde de bir baskı kurumu haline getirilmiştir. Hiçbirimiz dini, Diyanetten öğrenmediğimize göre, o kaldırıldığında da unutmayız çok şükür."

DİYANET KALKINCA YERİNE NE GELECEK?

"Diyanet kalkınca yerine ne gelecek?" şeklindeki soruya da Yüksekdağ, "İnanç İşleri Başkanlığı gelecek. Yani, halklarımızın din ve inancını özgürce yaşaması için hem kamu tarafından eşitlik hukukuyla desteklenecek, hem de din alanındaki devlet baskısı ve tahakkümü ortadan kaldırılacak. Sadece Sünni İslam din insanları değil, Türkiye'deki tüm inançların temsilcileri bu kurumunda yer alabilecek, çalışmalarını yönlendirebilecek" yanıtını verdi.

MÜZAKERE BİTTİ Mİ?

"Müzakere süreci ortadan kalktı, ne demek oluyor? Bu müzakerenin bittiği anlamına mı geliyor?" sorusu üzerine Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Bu, Erdoğan'ın görüşü. Müzakereleri o haşmetli başlatmadı, bitiremez. Başlatan Kürt ve Türk halklarıdır. Halklarımızın barış isteğidir. Sayın Öcalan, bu istek karşısında gerçek bir lider gibi davranıyor ve müzakereleri sürdürmekte ısrar ediyor. Gerçek bir lider olmayan, Erdoğan'dır. Savaş komutanı gibi davranmakta ısrarlı ama siyasette ve müzakere sürecinde barış liderleri kazanır. Bizler oldukça merak etmeyin, süreç bitmez."

AK PARTİ İLE KOALİSYON

Bir kullanıcının 'AK Parti ile koalisyon yapacak mısınız?' sorusuna Yüksekdağ, "Hiçbir partiyle koalisyon gündemimizde değil, AKP başta olmak üzere." cevabını verdi.