BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.304,80
HABER /  GÜNCEL

Yüksek hızlı trenin Sivas'a geleceği tarih belli oldu

Sivas'ta yüksek hızlı tren için geri sayım başladı. Sivas Valisi Gül, yüksek hızlı tren için tarih verdi.

Abone ol

Sivas Valisi Davut Gül, "Sivaslıların beklediği hızlı tren, inşallah 2018 yılı sonunda ilimize gelmiş olacak." dedi.

Gül, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren İnşaatı'nın, Yıldızeli ilçesi Köklüce köyü mevkisindeki şantiyesinde incelemelerde bulundu. Şantiyedeki işçilerle kahvaltı yapan Gül, daha sonra firma yetkilisinin proje hakkında hazırladığı sunumu izledi.

Tünel inşaatını da gezen Gül, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren inşaatı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

SİVAS'A YÜKSEK HIZLI TREN 2018 SONU

Gül, çok nitelikli bir iş yürütüldüğünü, çok büyük bir proje yapıldığını belirterek, "Ankara'dan Sivas'a kadar altyapı çalışmalarında 8 farklı müteahhit ve 8 farklı iş var. Bunlardan ikisi Sivas il sınırları içinde. Bunlar 2017 yılı içinde bitecek. Üst yapılar da bittiğinde 2018 sonlarına doğru Yüksek Hızlı Tren çalışmaya başlayacak. Sivaslıların beklediği hızlı tren, inşallah 2018 yılı sonunda ilimize gelmiş olacak." diye konuştu.

Vali Gül, "Bu güzergahtaki en uzun tünelimiz 5, en uzun viyadüğümüz ise 2 kilometrenin üzerinde. Yaklaşık 60 kilometrenin üzerinde tünel var. Yeni gar binası yapıldığında Sivas çok anlamlı bir değere kavuşmuş olacak. Her ile nasip olabilecek bir proje değil." dedi.

Gül, projede yetkili olan firmaların işlerini aksatmadan yaptığını, Valilik olarak kendilerinin de işlerin yetişmesi anlamında gerekli katkıyı sağlayacaklarını kaydetti.