BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

Yüce Okullarında intihar

Okulda yaplan toplantının ardından eve gitmedi. Yüce Okulları'nın kurucusu Kalınyazgan, ardından bir not bıraktı ve..

Abone ol Yüce Okulları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Kalınyazgan, Oran'da bulunan okuldaki ofisinde silahla intihar etti.

Kalınyazgan'ın (68) bankadan aldığı kredileri ödeyemeyince intihar ettiği ortaya çıktı.

Kalınyazgan'ın cenazesi, perşembe günü öğlen namazının ardından kılınacak namazın ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Edinilen bilgiye göre Yüce Okulları Kurucusu Yücel Kalınyazgan, dün gece saat 24.00'e kadar oğluyla Yüce Koleji çalışma odasında birlikte çalıştı. Daha sonra oğlunu evine yollayan Kalınyazgan, kapısını arkadan kilitledi. Ruhsatlı tabancasıyla ateş ederek hayatına son verdi. Kalınyazgan, saat 04.00'e kadar eve gelmeyince eşi okula geldi.

Kredileri ödeyemeyince

Çalışma odasına giden eşi, kilitli kapıyı kırınca Yücel Kalınyazgan'ın cansız bedeni ile karşılaştı. Durumun polise bildirilmesi üzerine Oran'daki Yüce Okul binasına gelen olay yeri inceleme ekipleri çalışma başlattı. Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Kalınyazgan'ın bankadan kredi çektiği ve bir süre sonra kredileri ödeyemez duruma geldiği öğrenildi. Gece oğluyla birlikte kredileri ödemenin yolunu bulmak için belli bir süre çalıştığı öğrenilen işadamının içine düştüğü ekonomik sıkıntıdan kurtulmanın yolu olarak intihar etmeyi seçtiği kaydedildi.

Kalınyazgan, intihar etmeden önce bir de mektup kaleme almış. Öğrenci ve öğretmenlerine hitaben yazdığı mektupda Kalınyazgan, sıkıntıları aşmak için çok uğraştığını, ancak bunu başaramadığını belirtiyor. Kurucusu olduğu okulun resmi internet sitesinde ise siyah zemin üzerine Yücel Kalınyazgan'ın gülen bir fotoğrafı konularak "Yücel babamız... Yüce Atatürk'ün izinde sürdürdüğün eğitim mücadelesini azimle devam ettireceğimize söz veriyoruz." ifadeleri yazıldı.

1940 yılında Kayseri Pınarbaşı'nda dünyaya gelen Kalınyazgan, 1959 yılında Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nden mezun oldu. Askeri okullara matematik öğretmeni olarak seçilerek aynı yılın Eylül ayında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü'ne askeri öğrenci olarak kaydoldu.

1963 yılında Matematik-Mekanik Bölümü'nü bitirip Öğretmen Teğmen olarak Silahlı Kuvvetler'deki görevine başlayan Kalınyazgan, Askeri okullarda matematik öğretmenliği, AR-GE Daire Başkanlığı'nda Harekat Araştırma Subayı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bilgi İşlem Bölümü'nde Program Subayı olarak çalıştı.

1971 yılında İzmir-Ordu Dil Okulu'nu bitirdi. 1976 yılında Londra Üniversitesi Chelsea College'da akademik çalışmasına başladı. 1977 yılında Kuleli Askeri Lisesi'ne atandı. 1978 yılında Silahlı Kuvvetler'den Binbaşı rütbesinde iken kendi isteği ile ayrıldı. 8 Ekim 1986 yılında Gazi Üniversitesi Matematik Bölümü'nde 'Yüksek Lisans' derecesi aldı.

1980 yılında Ankara Konur Sokak No: 18'de Yüce Dersane'yi kurdu. 1988 Yılında Karanfil Sokak No:50'de Yüce Fen Lisesi'ni kurdu. 1996 yılında da Ankara OR-AN Şehri'nde 14 000 m2 kapalı alanı olan Yüce Koleji'ni kurarak eğitim-öğretim etkinliklerini genişletti.

Halen kuruculuğunu yaptığı Özel Yüce İlköğretim, Özel Yüce Lisesi (Kolej) ve Özel Yüce Fen Lisesi okullarında 1500 öğrenciye hizmet veriliyor. Ayrıca 2000 yılında Yüce Bilgi Akademisi'ni ve Yüce Bilgi Sistemleri'ni kurdu. Yüce Okulları Yönetim Kurulu üyesi ve şirket hissedarı olan Kalınyazgan, evli ve yetişkin 2 kızı ile 2 oğlu bulunuyor.

Yücel Kalınyazgan, halen Ankara Özel Okullar Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanlığını da yürütüyordu.