BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,74
ALTIN 2.417,36
HABER /  GÜNCEL

YTLdeki imzanın sırrı çözüldü

YTL’de Atatürk resminin üzerinde Merkez Bankası başkanı ve yardımcısı dışında 3. bir imza var. Ve sonunda bu sır çözüldü.

Abone ol

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, YTL’de Atatürk resminin üzerinde Merkez Bankası başkanı ve yardımcısı dışında “Sertürk” diye üçüncü bir imza bulunduğunu doğruladı. Yılmaz, bunun paranın tasarımını yapan sanatçıya ait olduğunu, imza değil, rumuz olarak değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Yılmaz, Enflasyon Raporu’nu açıkladığı basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hürriyet yazarı Şükrü Kızılot’un gündeme getirdiği, YTL’de Atatürk resminin üzerinde Merkez Bankası başkanı ve yardımcısı dışında “Sertürk” diye üçüncü bir imza bulunmasını açıklayan Yılmaz, durumu doğrularken, bunun imza değil bir rumuz olduğunu söyledi.

BİLGİMİZ DAHİLİNDE

Para üzerinde çalışan sanatçının kendi isminin baş harflerini yerleştirdiğini belirten Yılmaz, “Fiziksel olarak görmek mümkün değil dışarıdan. Ancak mikroskopla bakarsanız görüyorsunuz. Ve bu Merkez Bankası’nın bilgisi dahilinde sanatçının oraya koyduğu bir şey” dedi.

Toplantıya dünyadaki örnek uygulamaların dökümünü hazırlayarak geldiği dikkat çeken Yılmaz; Arjantin, Avusturya, Belçika, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Meksika’da da aynı uygulamanın olduğunu belirtti. Yılmaz, “Şunu karıştırmayalım; bunlar imza değil” dedi..

(Hürriyet)