BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.492,92
HABER /  POLİTİKA

YSK'ya 'sandığı al başına çal' tepkisi

YSK'nın vetosundan sonra ÖDP de kararı sert bir şekilde protesto etme kararı aldı

Abone ol

Ankara'da, partilerinin haksız yere seçime sokulmadığını ileri süren Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi bir grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Yüksel Caddesi'nde toplanan ÖDP'liler, "Ferman YSK'nın sokaklar bizimdir" yazılı pankartın arkasında yürüyerek Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) önüne geldi.

"YSK sandığı al başına çal" şeklinde slogan atan ÖDP'liler, YSK binasının yakınında polis barikatıyla karşılaştı.

Burada basın açıklaması yapan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, eksik evrak gerekçesiyle YSK'nın partilerini seçime almadığını ileri sürerek "Eksik evraklarımızı verilen süre içerisinde tamamladık ama onları değerlendirmeden reddettiler. Evraklarını tamamlayan bağımsız adayların başvurusunu kabul ettiler" diye konuştu.

ASKERLİK TERHİS BELGESİ İDDİASI

YSK'nın bağımsız adaylara gösterdiği olumlu tavrı partilerine göstermediğini ve adil olmayan bir karar aldığını ileri süren Taş, YSK'nın kadın adaylarından askerlik terhis belgesi istediğini iddia etti.

Kadın adaylardan istenen askerlik belgesine karşı asker elbisesi giymiş bir partili kadını getirdiklerini söyleyen Taş, "Kadın adaylarımızdan askerlik belgesi istemenin hesabı verilmeyecek mi?" diye sordu.

Basın açıklamasından sonra asker üniformasını YSK'nın kapısına bırakmak isteyen partililerle polis arasında tartışma çıktı. Yumurta atan ve sopalarla barikattaki polislere vuran eylemcilere çevik kuvvet biber gazıyla müdahale etti. Asker üniformasını eylemcilerin arasından seçilen beş kişinin YSK'nın kapısına bırakması konusunda anlaşılması üzerine gerginlik yatıştı.

Üniformanın YSK'nın kapısına bırakılması sırasında barikatın gerisinde kalanlar partililerle polis arasında bir kez daha arbede çıktı. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği eylemciler bir süre sonra Yüksel Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. "İnadına aşk, inadına devrim ve sosyalizm" sloganı atan eylemciler Yüksel Caddesi'nde dağıldı.