BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL

YSK'nın sandık kararına Erdoğan'dan tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK'nın bazı ilçelerdeki sandık taşıma kararlarını iptal etmesine tepki gösterdi: Sıkıntı yaşarsak bunu sorumlusu YSK'dır.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransa ve Belçika ziyaretinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, YSK'nın sandık taşıma kararı ile ilgili "yanlışa düşmüştür" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Temenni ederim 7 Haziran'da yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız: Yaşarsak bunu sorumlusu YSK'dır" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

YSK'NIN SANDIK KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ: SORUMLU YSK OLUR

"Bir kavramı yanlış tespit ediyoruz. Sandık taşıma olarak değil. Burada sandıkların yer belirlenmesi olarak bunu değerlendirmemiz lazım. Zaten YSK'nın yanlışa düştüğü yer de burada olmuştur. Oy kullanma mahallerini ilçelerde ilçe seçim kurulları belirler. YSK bunlarla pek ilgilenmez. Yani oy nerede kullanılacak hangi sanık nereye yerleştirilecek belirlemeyi onlar yapar. Bu seçimlere giderken belli bölgelerdeki sıkıntıları göz önüne alarak vatandaşın demokratik hakkını kulanma hakkını en ideal şekilde hazırla sorumluluğu kimdedir. Sandık mahallerinin belirlenmesi konusunda bazı içe seçim kurullar bazı yerler belirledi. YSK kararı bunları da yok saydı. Temenni ederim 7 Haziran'da yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız: Yaşarsak bunu sorumlusu YSK'dır."