BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,06
HABER /  SEÇİM

YSK'dan kritik karar! Hangi ilde seçim iptal edilebilir?

BDP ile MHP arasında çekişmeye sahne olan ve BDP'nin kazandığı Iğdır için YSK'dan kritik bir karar çıktı. Seçimler iptal edilebilir...

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu, MHP’nin Iğdır’da yerel seçimlerde oy kullanmaması gereken 2 bin kişinin oy kullandığı yönündeki başvurusunu ciddi buldu. YSK, verdiği ara kararda İlçe Seçim Kuruluna iddiaların araştırılmasına hükmetti.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde Iğdır’da seçimler BDP ile MHP arasında çekişmeye sahne olmuştu. BDP adayı Murat Yikit, en yakın rakibi olan MHP adayı Gündüz Güneş’e 980 oy fark atarak seçimleri kazanmıştı.

2 BİN KİŞİ OY KULLANMAMSI GEREKİYORDU
Ancak MHP,  seçimlerde oy kullanmaması gereken yaklaşık 2 bin kişinin oy kullandığı iddiasıyla YSK’ya başvurdu. YSK ileri sürülen iddiaları ciddi buldu ve Iğdır Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun iddiaları araştırma talimatı verdi.

SEÇİMLER İPTAL EDİLEBİLİR  
Yüksek Seçim Kurulu Milliyetçi Hareket Partisi Temsilcisi Avukat Kürşat Ergün YSK'nın almış olduğu bu karar sonucunda Iğdır Merkez İlçe Seçim Kurulunun konuyu inceleyerek tespitleri gerçekleştireceği ve yapılan bu tespitleri YSK'ye bildirilmesiyle beraber Iğdır seçimlerinin iptal edilme ihtimalinin doğduğunu ileri sürdü.