BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,89
HABER /  SEÇİM

YSK'dan 1 Kasım için ilk açıklama!

Yüksek Seçim Kurulu, 1 Kasım seçimlerinde barajı 4 partinin aştığını söyledi. Yüksek Seçim Kurulu, kesin sonuçları ise 11-12 gün sonra açıklayacak.

Abone ol

YSK Başkanı Sadi Güven, HDP ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu. 1 Kasım seçimlerinde 4 partinin barajı aştığını ifade eden Güven, kesin seçim sonuçlarının 11-12 gün sonra kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 1 Kasım seçimleriyle ilgili açıklama yaptı. Güven, barajı aşan 4 parti olduğunu söyledi ve bunları AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, MHP ve HDP olarak sıraladı. Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, HDP'nin barajın altında kalacağı yönünde iddialar vardı. Güven, açıklamasıyla bu iddialara son noktayı koydu.

İşte Güven'in açıklamalarından satır başları:

"AK Parti, CHP, MHP VE HDP barajı aşan partilerdir. Kesin seçim sonuçları 11-12 gün sonra açıklanacaktır. Vatandaş portalı geçici olarak önceki seçimlerde olduğu gibi kapatılmıştır, işlemler bitince hizmete alınacaktır. Sandık ölçekli seçim sonuçları parti merkezleriyle sorunsuz olarak paylaşılmaktadır. Seçimin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."