BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.285,82
HABER /  GÜNCEL

YSK memur alım başvuru formu sayfası-Yüskek Seçim Kurulu iş ilanı

YSK'nın günler öncesinden duyurduğu 549 personel alımı başlıyor. Hizmetli, mühendis, bekçi, şoför gibi farklı pozisyonlarda çalışacak 549 personel alım ialanı için başvuru formu erişime açıldı. Yüksek Seçim Kurulunun Merkez ve Taşra Teşkilatına lise, önlisans ve lisans mezunu 549 memur alımı için başvurular 16 Mart'ta bitecek. Peki YSK personel alımı başvuruları nasıl yapılır?

Abone ol

YSK memur alımı Yüksek Seçim Kurulu başvuru sayfası erişime açıldıç YSK'nın farklı pozisyonlarda istihdam etmek üzere alacağı 549 kişi için başvuru işlemleri bugün başladı. 2016 KPSS puan türünden en az 70 puan alması gereken adaylar için son başvuru günü 16 Mart. Peki YSK personel alım başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler?

YSK'NIN PERSONEL ALACAĞI BÖLÜMLER: YSK’nın mühendis, istatistikçi, programcı, çözümleyici, teknisyen, bilgisayar işletmeni, VHKİ, arşiv memuru, sekreter, bekçi, şoför, hizmetli, dağıtıcı, teknisyen ve zabıt katibi kadrolarına ilanda belirtilen lise, önlisans ve lisans bölümlerinden mezun olan memur adayları başvurabilecek. YSK personel alımı başvuruları 16 Mart tarihinde mesai bitimi itibariyle (saat 17.00’de) sona erecek.

YSK BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Başvurular Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın kurumsal internet sitesinde (www.ysk.gov.tr) yer alan müracaat formunun elektronik ortamda doldurulması suretiyle yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER: YSK personel alımına başvuru şartları; 657 sayılı DMK’nın 48 inci maddesinde belirtilen şartlara sahip olmak, 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartını taşımak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak şeklinde ilan edildi.

BAŞVURU FORMUNDA DİKKAT EDİLECEKLER

1) Bütün sorular tam ve açık olarak cevaplandırılacaktır.
2) Atama başvuru formunda adayın beyanı esas alınacaktır. (Adayın beyan ettiği adli sicil ve askerlik durumu bilgileri doğruluğu yetkili askeri ve adli mercilerden kurum tarafından teyit edilecektir.)
3) Atama başvuru formunda seçilen, başvuru sırasında ÖSYM Bilgi Servisinden kontrol edilerek sadece 70 ve üstü puanı olan başvurular kabul edilmektedir.
4) Gerçeğe aykırı bilgi verildiği ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış ise iptal edilir, bu kişiler haklarında Türk Ceza Kanunun ilgili hükümleri uygulanacaktır.
5) Zorunlu olmayan seçenekler seçildiğinde çift tıklayarak seçilmedi yapılabilir.(Örneğin Askerlik Durumu)
6) Başvuru sonunda verilecek başvuru no kaybedilmemelidi