BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,03
HABER /  SEÇİM

YSK iki başvuru hakkında kararını açıkladı

YSK, CHP Milletvekili Genç'in seçimin iptali, Kart'ın ise seçim sonuçlarının erken açıklanması yönündeki başvurularını reddetti

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in seçimin iptali, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın ise seçim sonuçlarının erken açıklanması yönündeki başvurularını reddetti.

Kamer Genç, oy pusulalarının yasaya aykırı düzenlendiği iddiasıyla cumhurbaşkanı seçiminin iptali, Atilla Kart ise seçimin kesin sonuçlarının 15 Ağustos'tan önce açıklanması istemiyle YSK'ya başvurdu.

İki başvruyu da dün görüşen YSK, başvuruları reddetti.

KESİN SONUÇLAR YARIN

YSK, kesin seçim sonuçlarını yarın ilan edecek. Seçilen adayın mal bildirimi, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Anayasa ve Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'na göre, yeni cumhurbaşkanı göreve başlayıncaya kadar görev süresi dolan cumhurbaşkanının görevi devam edecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin kesin sonuçları, YSK tarafından TBMM Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı makamına bildirilecek, kamuoyuna ilan edilecek ve Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Seçilen cumhurbaşkanı adına, YSK tarafından cumhurbaşkanı seçildiğine dair bir tutanak düzenlenecek. Bu tutanak, TBMM Genel Kurulunda, TBMM Başkanı tarafından verilecek ve aynı oturumda andiçme töreni yapılacak.

Bu oturum, eski cumhurbaşkanının görev süresinin dolduğu 28 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.