BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,54
HABER /  GÜNCEL

YSK Başkanı Sadi Güven'den oy oranları açıklaması

YSK Başkanı Sadi Güven, sandık kurullarından aldıkları tutanakları siyasi partilerle de paylaştıklarını söyledi. Güven, 10-11 gün sonra vatandaşların da bunları görebileceğini, siyasi partilerle yüzde 98'i dün paylaşılan seçim sonuçlarının, birkaç saat içinde yüzde 100'ünün de paylaşılacağını bildirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk turda kazandı. Erdoğan oyların yüzde 52.5'ini alarak yeni hükümet sisteminin ilk Cumhurbaşkanı olurken YSK Başkanı Sadi Güven, Yüksek Seçim Kurulu'na girişinde gazetecilere açıklamada bulundu.

YSK Başkanı Güven, siyasi partilerle yüzde 98'i dün paylaşılan seçim sonuçlarının, birkaç saat içinde yüzde 100'ünün de paylaşılacağını bildirdi.

''SAĞLIKLI BİR SEÇİM OLDU''
''Sağlıklı bir seçim oldu, sonuçları, kesinleştikten sonra vatandaşların incelemesine açacağız" diyen Sadi Güven, "Her seçimde siyasi parti temsilcilerinin çoğunlukta olduğu sandık kurulu üyelerinin tutmuş olduğu tutanakları, bize geldiğinde, eş zamanlı olarak siyasi partilerle paylaşıyoruz. Dün de böyle oldu. Bugün itibarıyla cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sandık tutanaklarının yüzde 99,91'i sisteme işlendi.'' şeklinde konuştu.

''AYNI BİLGİ ONLARDA DA VARDI''
Güven, ''Dün akşam sisteme işlenen ve siyasi partilerle de paylaştığımız tutanakları alt alta toplamak suretiyle açıklama yaptık. Aynı bilgi ve belgeler, açıklama yaptığım saat itibarıyla siyasi partilerin elinde de vardı. Onların da aynı açıklamayı yapma imkanları mevcuttu.'' dedi. 

''10-11 GÜN SONRA SİSTEMDEN AÇACAĞIZ''
''Sonuç olarak, sağlıklı bir seçim oldu.'' diyen Güven, ''Siyasi partilerle paylaştığımız bilgileri alt alta koyarak paylaştık ve paylaşıyoruz. 2014'ten bu yana yapılan seçimlerde sandık kurulu üyelerinin tutmuş olduğu tutanakları taramak suretiyle sisteme koyuyoruz. Bütün vatandaşlarımız inceliyor. Bu seçimdeki tutanaklardan sisteme işlenenler, sonuçlar kesinleştikten sonra vatandaşlarımızın incelemesine açılacak. Sistem yorulmasın diye bir kesinti yaptık. Bu seçimin sonuçlarını 10-11 gün sonra sistemden açacağız. Siyasi partilerle de dün itibarıyla yüzde 98'ini paylaştık, birkaç saat içinde yüzde 100'ünü paylaşmış olacağız." ifadelerini kullandı.