BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,04
HABER /  GÜNCEL

YPG'den IŞİD'e büyük operasyon!

YPG'nin de bileşenleri arasında olduğu Demokratik Suriye Güçleri, IŞİD işgali altında bulunan Tirşin Barajı ile çevresindeki köylere yönelik operasyon başlattı.

Abone ol

YPG'nin liderliğinde kurulan Demokratik Suriye Güçleri, Kobani'nin güneyinde yer alan ve IŞİD işgali altında bulunan Tirşin Barajı ile çevresindeki köylere yönelik operasyon başlattı.
 
Demokratik Suriye Güçleri Güçleri, Kobani'nin güneyinde yer alan Qereqozak köyü ve Sirrin Kasabası'nın yakınında bulunan IŞİD'in işgali altındaki Tirşin Barajı ile çevresindeki köylere yönelik operasyon başlattı.

Evrensel'de yer alan habere göre, IŞİD'in başkent olarak kabul ettiği Rakka'ya yaklaşık 15 kilometre mesafedeki köyler ve baraj, aynı zamanda IŞİD'in Şehba bölgesindeki Minbic, Bab ve Cerablus ile bağlantı kurduğu güzergah olarak kullanılıyor.

'KOBANİ'NİN GÜNEY KIRSALI ÖZGÜRLEŞECEK'

Demokratik Suriye Güçleri Sözcüsü Talal Ali Sülo, operasyonlarının Kobani'nin güney kırsalında IŞİD işgalinde bulunan tüm bölgeyi güvenlikli hale getirinceye kadar devam edeceğini belirterek, "Tüm Suriye ve Kobani'nin güneyinde yer alan halkımızdan DAİŞ çetelerinin zorbalığından kendilerini kurtarmamız için bize yardımcı olmaları çağrısında bulunuyoruz" dedi.


Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/ortadogu/20151223/1019833372/demokratik-suriye-gucleri-kobani.html#ixzz3vBCjkUS0