BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  DÜNYA

YPG saflarında ABD'li savaşçı!

Kobani'de IŞİD'le şiddetli çatışmalar içince olan YPG saflarında ABD vatandaşı bir geç de var. İşte ABD’li Jordan Matson'ın ilginç hikayesi...

Abone ol

ABD’li Jordan Matson, IŞİD ile savaşmak için Suriye'nin Kürt bölgesi olan Rojava'nın silahlı gücü YPG'ye (Halk Savunma Birlikleri) katılarak, “Serdar” adını aldı.

YPG'DE BİR ABD'Lİ
 
Wisconsin eyaletinden gelen Jordan Matson, internet üzerinden bölgedeki savaş konusunda bilgi sahibi olduğunu ve bir kenarda oturmaktansa, destek olmaya geldiğini belirtti. Bir haftadan bu yana birliğiyle birlikte mücadele içinde yer aldığını belirten Matson, şu anda Kürtçe öğrenmeye çalıştığını söyledi.

CEZAA'DA IŞİD'LE ÇATIŞTI
 
Birliği ile sürekli olarak IŞİD ile olan sınırı gözetlediklerini anlatan Matson, oldukça yakın ilgi gördüğünü ve bundan çok memnun olduğunu ifade etti. YPG’ye katılımının hemen ardından Cezaa’da çatışmaya girdiklerini anlatan Matson, yakınlarına düşen bir havan mermisinin parçalarıyla hafif yaralandığını ifade etti.
 
Ailesi ve arkadaşlarına iyi olduğu mesajını gönderen Jordan Matson, savaş sona erene kadar Rojava’da kalacağını ifade etti.