BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,17
ALTIN 2.241,20
HABER /  GÜNCEL

YPG-Rejim anlaştı iddiasına Türkiye'den olay savaş yanıtı

AFRİN'den arka arkaya gelen son dakika haberleri ile Ankara'yı ayağa kaldırdı. PYD ile anlaştığı söylenen Esed ordusunun Afrin'e girmek üzere olduğu bildiriliyor. Türkiye sert tepki verdi ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Rejim YPG'yi korumak için giriyorsa bizi kimse durduramaz' dedi.

Abone ol

AFRİN'den arka arkaya ajanslara son dakika haberleri düşüyor. Suriye Devlet Televizyonu Esad rejiminin Afrin'e girmek üzere olduğu haberlerini geçti. Esed'in bu son dakika hamlesinin YPG'yi korumak için olduğu iddiası ise Ankara'yı ayağa kaldırdı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Esed ordusunun Afrin'e gireceği yönündeki iddialara yanıt verdi ve "Rejim YPG'yle mücadele için giriyorsa problem yok, eğer YPG'ye destek için giriyorsa bizi kimse durduramaz." dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklaması şöyle: Rejim buraya girer mi girmez mi? Girerse ne için girer? Rejim buraya PKK'yı YPG'yi temizlemek için girerse problem yok. YPG'yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini kimse durduramaz. Bu Afrin için de Menbiç için de Fırat'ın doğusu için de geçerlidir.

Suriye Devlet Televizyonu Suriye Ordusunun bir kaç saate kadar Afrin'e gireceğini iddia etmişti. Bu iddia sonrası Türk ordusu ile Esed ordusunun Afrin'de karşı karşıya gelip gelmeyeceği merak edilmeye başlanmıştı. 

Bomba gelişme! Esed ordusu bir kaç saate Afrin'e giriyor...

PYD şimdi de buna sığındı! Bakın ne yaptılar?