BIST 9.692
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.422,37
HABER /  GÜNCEL

YPG-Nusra savaşında Rusya devreye girdi!

Halep kentinin Şeyh Maksud mahallesinde El Nusra ve diğer 9 cihatçı örgütle çatışan YPG'ye Rus uçaklarından hava desteği verildi.

Abone ol

Suriye'nin Halep kentinin Şeyh Maksud mahallesinde El Nusra ve diğer 9 cihatçı örgütlerin yoğun saldırısına maruz kalan Kürtlerin imdadına Rusya savaş uçakları yetişti. Rus uçaklarının yoğun bombardımanıyla militanlar mahalleden uzaklaştırıldı.

El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi, Ahrar'uş Şam, Nureddin Zengi Tugayları, Ceyşul İslam (İslam Ordusu), Sultan Murat Tugayları ve Şam Cephesi'nin de içinde yer aldığı cihatçı örgütler, YPG’nin elindeki Şeyh Maksud mahallesine havan topları ve ağır silahlarla saldırdı. 

Saldırıya YPG’nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri sert bir şekilde karşılık verirken, YPG’nin yardım çağrısı üzerine Rus savaş uçakları da Şeyh Maksud çevresinde konuşlanan örgütlerin mevzilerini yoğun bombardımana tuttu. Rusya’nın bombaladığı örgütler arasında, Suudi Arabistan destekli ve Şeyh Maksud’da kimyasal silah saldırı düzenleyen Ceyşul İslam (İslam Ordusu) vardı. Bombalama sonucu ağır kayıplar veren örgütler mahalle çevresinden kaçmak zorunda kaldı.

Örgütlerin kaçması sonrası mahalleye yönelik saldırılar azaldı. Rusya savaş uçakları da olası bir saldırıya karşı bölgede sürekli uçuş yapıyor.

Sputnik’e konuşan Berfin Hezil de saldırıların azaldığına dikkat çekip bombardımanda kaç militanın öldürüldüğü konusunda ise bir bilgi alamadıklarını aktardı. Kürtlerin yoğunlukta olduğu Şeyh Maksud, 2012'den bu yana YPG'nin kontrolünde bulunuyor.