BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

YPG, IŞİD'in kalbi Rakka'ya ilerliyor!

Demokratik Suriye Güçleri, Rakka’ya 50 km uzaklıktaki Ayn İsa kentindeki bazı köyleri ve çiftlikleri kontrol altına aldıklarını duyurdu.

Abone ol

Suriye’de YPG öncülüğündeki Kürt ve Arap güçlerden oluşan Demokratik Suriye Güçleri (DSG), IŞİD’in ‘başkent‘ ilan ettiği Rakka’ya ilerleyişini sürdürüyor.

Reuters’a konuşan grubun sözcüsü Talal Ali Sülo, Rakka’ya 50 km uzaklıktaki Ayn İsa kentindeki bazı köyleri ve çiftlikleri kontrol altına aldıklarını duyurdu.

Britanya merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de DSG’nin IŞİD’in kontrolündeki Ayn İsa’da altı köyü ele geçirdiğini, çatışmalarda iki taraftan da birçok kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

IŞİD, geçen Temmuz ayında düzenlediği saldırılarla Ayn İsa’yı YPG’nin elinden almıştı.

HEDEF IŞİD'İN KALBİ OLAN RAKKA

Geçen hafta ABD’nin de hava desteğiyle Kobani’nin güneyinde yer alan, stratejik öneme sahip Teşrin Barajı’nı IŞİD işgalinden kurtaran Demokratik Suriye Güçleri, önceki gün de Kilis’in karşısındaki Azez kentinde Tanab köyünü İslamcı örgütlerin elinden almıştı.

Türkiye’nin ‘terörist‘ olarak tanımladığı YPG’yle birlikte bazı Arap, Süryani ve Hıristiyan gruplardan oluşan Suriye Demokratik Güçleri, ABD’nin de hava desteğiyle ilerlemeye devam ediyor. Birçok yerel kaynak, YPG’nin Ankara’nın ‘kırmızı çizgisi‘ olarak nitelediği Fırat’ın batısına geçtiğini doğruluyor. Grubun ana hedefi IŞİD’in ‘başkent‘ ilan ettiği Rakka’yı kontrol altına almak.