BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.490,74
HABER /  GÜNCEL

YPG ile Türkiye anlaştı mı? Bakan canlı yayında yanıtladı

AB Bakanı Ömer Çelik, "'Türkiye'yle Kürt unsurlar arasında PYD'yi kastederek bir uzlaşma ya da bir ateşkes sağlandı' gibi iddialar doğru değil" dedi.

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AB Bakanı Çelik, yaptığı açıklamada, "PYD'nin oradaki (Suriye'nin kuzeyi) hareketliliği Kürtlerin kazanımlarına dönük bir hareketlilik değildir. PYD'nin oradaki hareketliliği bir terör örgütünün kazanımıdır." dedi.

ATEŞKES İDDİASINA YALANLAMA

AB Bakanı Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu kesinlikle kabul etmiyoruz, bunu bazı ülkelerin sözcüleri de söylüyorlar, 'Türkiye'yle Kürt unsurlar arasında PYD'yi kastederek bir uzlaşma ya da bir ateşkes sağlandı' gibi. Türkiye Cumhuriyeti egemen bir devlettir, meşru bir devlettir. Bir terör örgütüyle eşit değerlendirilerek bu ikisi arasında bir mutabakat varmış, bir anlaşma varmış gibi, bu değerlendirilemez."



"BENİ ÖLDÜRMEK İSTEYENLE BANA İTİDAL TAVSİYE EDİLDİĞİ ZAMAN..."

AB Bakanı Çelik, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini'nin darbe girişiminin ardından yaptığı açıklamalar üzerine ise, "Bize namlu doğrultmuşlar, taraflara itidal tavsiye ediliyor. Beni öldürmek isteyen ile bana itidal tavsiye edildiği zaman bu benden yana olmak değildir." ifadelerini kullandı.