BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,85
HABER /  GÜNCEL

YPG armalı ABD askerleri Çavuşoğlu'ndan tepki

SURİYE Rakka'da ABD askerlerinin YPG armalı üniforma ile görüntülenmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan tepki geldi. Mevlüt Çavuşoğlu, YPG arması takılmasının "Kabul edilemez" olduğunu belirtti.

Abone ol

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon Rakka'ya operasyon başlatmıştı.

ABD özel kuvvetlerden askerler PKK'nın Suriye kolu YPG'lilerle birlikte Rakka saldırısının ön saflarında görüntülendi; Amerikan askerlerinin üniformalarına 'YPG'nin armasını' taktıkları görüldü.

"TERÖR ÖRGÜTÜ ARMASININ TAKILMASI KABUL EDİLEMEZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD askerlerinin YPG arması takmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Terörle mücadelede çok iddialı olan bir ülkenin, bizim müttefikimizin, ABD'nin askerlerinin bir terör örgütünün armasını kullanması kabul edilemez. (ABD'ye) Onlara tavsiyemiz Suriye’nin diğer bölgelerine gittikleri zaman DAEŞ’in, El-Nusra’nın, El-Kaide’nin armasını taksınlar, Afrika’ya gittikleri zaman da Boko Haram’ın armasını taksınlar." dedi.

"GEÇMİŞTE BAZI ORTAKLARIN SİMGELERİ..."

Bakanlık'taki basın brifinginde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Suriye’de bulunan Amerikan askerlerini YPG simgesi taşıyan üniformalarla gösteren fotoğraflarla ilgili yorumda bulunmayı reddetti. Israrlı sorular üzerine "Özel operasyon kuvvetleri geçmişte de bazı ortaklarının simgeleri ve kimliklerini belirten işaretleri üzerlerinde taşımıştı" dedi.