BIST 9.719
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.429,37
HABER /  DÜNYA

YPG 100 köyde kadın ve çocukları tahliye etti!

Suriye'nin Kürt bölgesi Rojava'daki IŞİD saldırıları sürerken YPG Kobane'deki 100 köyde kadın ve çocukları şehir merkezine tahliye etti...

Abone ol

IŞİD'in saldırıları ve top atışlarına karşı sivil halkın korunması amacılya Kobanê'nin üç bölgesinde 100 köydeki tüm çocuk ve kadınlar Kobanê merkezine tahliye edildiği açıklandı.

Kobanê'nin doğu, batı ve güney bölgelerinde YPG ile IŞİD arasında yaşanan şiddetli çatışmalar devam ediyor. IŞİD Qeremox, Celebiyê, Xerbesan ve Lehê köylerini ağır silahlar, tank ve havan toplarıyla bombalarken bu alanlarda şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

100 KÖYDEKİ KADIN VE ÇOCUKLAR TAHLİYE EDİLDİ

ANF'nin haberine göre YPG’ye yakın kaynaklar, batı bölgesindeki Piling köyünde çok daha şiddetlendiğine ilişkin bilgi veriyor. Yoğunlaşan şiddetli çatışmalar yüzünden bu köy başta olmak üzere toplam 100 köydeki tüm kadın ve çocukların güvenliğinin sağlanması ve zarar görmemesi için Kobanê merkezine güvenli bir şekilde nakledildiği ve bu köylerin tamamen savaş alanına dönüştüğü öğrenildi.

IŞİD'İN İSTİHABARAT ŞEFİ ÖLDÜRÜLDÜ

Yerel kaynaklar ise, dün geceki bir şiddetli çatışmada IŞİD'in Kobanê ve Fırat bölgesi istihbarat şefinin öldürüldüğünü ve Reqqa kentine götürüldüğünü söyledi.

Bölgedeki saldırı ve çatışmalar devam ediyor.