BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.421,31
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yozgat'ta Kent Parkı'na yeni isim!

Yozgat Belediyesi, meclis kararıyla, Kent Park'ın ismini Çapanoğlu Kent Park olarak değiştirdi.

Abone ol

Yozgat'ta Çapanoğlu Kent Parkı'nın tabelasının değiştirilme törenine Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ak Parti İl Başkanı Av. Yusuf Başer, il dışında ve Yozgat'ta yaşayan Çapanoğulları aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Başer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınında kutlandığını ve ayrıca bu günde Kent Park isminin değiştirildiğini belirterek, "Çapanoğlu, ilimiz için bir soyadından ziyade Yozgat'ı kuran, Yozgat'ın şehirleşmesinde çok büyük katkısı olan Çapanoğlu ailesine, ne yapsak azdır. Azda olsa onlara olan vefa borcumuzu ödemek için, bu parkımızın ismini Çapanoğulları Kent Parkı olarak değiştirdik" dedi. Başer, 50 bin metrekare alan üzerinde kurulu bulunan Çapanoğulları Kent Parkı'nı 200 bin metrekareye ulaştıracaklarını söyledi.

Daha sonra konuşan Ak Parti Yozgat İl Başkanı Av. Yusuf Başer, Ak Parti'nin tüm Türkiye'de olduğu gibi Yozgat'ta da yaşanabilir bir kent olma noktasında Belediye Başkanımız Yozgat'ı dünden daha güzel hale getirdi. Ben inanıyorum ki sizlerin Ak Partiye vermiş olduğunuz destekle beraber, AK partinin hem Yozgat'ta hem de Türkiye'de hizmetleri artarak devam edecektir" dedi.

Çapanoğulları ailesi adına konuşan Hakkı Acun, Yozgat'ın 16. yüz yılda bir mezra iken Çapanoğulları'nın buraya gelmesiyle bir şehir haline kavuştuğunu belirterek, "Şuan Yozgat'ta 50'nin üzerinde eser var. Şehre kazandırdığı yapıların dışında Çamlık'ta Çapanoğullarının Yozgat'a hediyesidir. Bugüne kadar maalesef Çapanoğlu'nun ne mahallesi ne caddesi, ne sokağı varken, Başkanımız ve meclis üyeleri böyle bir güzel parka Çapanoğulları ismini vererek bir ahde vefa borcunu yerine getirmiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Daha sonra Osmanlı Padişahı 3. Selim Tarafından Yozgat'a Pazar kurulması için gönderilen fermanın çerçeveletilmiş hali Belediye Başkanı Yusuf Başer'e hediye edildi. Daha sonra parkın açılış yapılıp tüm çapanoğlu aile topluca hatıra fotoğrafı çekindi.