BIST 9.769
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

YouTube’a 360 derece desteği

Google’ın sahibi olduğu YouTube, bir süredir bazı özel kanallarda test ettiği 360 derece video desteğini kullanıma sundu.

Abone ol

Popüler video paylaşım sitesi YouTube, 360 derece video desteğini kullanıma sundu. Yeni videolar özellikle sanal gerçeklik gözlükleri tarafından kullanılabilecek.

360 derece video desteği sanal gerçeklik gözlüklerinin içerik sayısını artıracak 360 derece video desteği sanal gerçeklik gözlüklerinin içerik sayısını artıracak

Android işletim sistemli cihazlarda YouTube uygulaması ve Chrome tarayıcısı üzerinden bilgisayarlarda izlenebilen videolar özellikle sanal gerçeklik gözlüklerine içerik sağlama amacıyla kullanılacak. YouTube’tan yapılan açıklamaya göre kısa bir süre sonra bu videolar iPhone ve iPad gibi iOS işletim sistemi kullanan cihazlar üzerinden de izlenebilecek.

Bu tarz bir içeriğe sahip video görüntülendiğinde fare imleci sağa, sola ya da yukarı, aşağı hareket ettirildiğinde kadrajın içinde dolaşılabiliyor. Bu tarz videoları üretebilmek için içeriğin özel kameralarla kayıt edilmiş olması gerekiyor. Bu kayıt edilen video YouTube’a yüklendikten sonra özel bir kod yardımı ile sisteme yükleniyor.

Bu tarz hazırlanan videolar doğru şekilde yüklendiğinde sol üst köşesinde dört yöne okların bulunduğu bir navigasyon işarete görüntüleniyor. Bu da o videonun 360 derece desteği sunduğu anlamına geliyor.

YouTube’un kullanıma sunduğu ilk 360 derece videolardan birini internet sitesi üzerinden izlenebiliyor.

Kaynak: YouTube ve Al Jazeera