BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

YouTube yasağını 'acil' diye duyurdu

Yabancı basın ajansları, Türkiye'de YouTube'un yasaklanmasını 'acil' koduyla duyurdu.

Abone ol

Twitter'dan sonra Youtube yasağıda dünyada büyük yankı buldu. AFP son dakika gelişmesi olarak geçtiği haberinde "Türkiye, Twitter'ın ardından YouTube'u da yasakladı" dedi.

Ajans, hurriyet.com.tr'nin haberini kaynak göstererek, hükümetin YouTube yasağı konusunda GSM operatörlerini ve internet servis sağlayıcıları bilgilendirdiğini söyledi.

Reuters da abonelerine son dakika gelişmesi olarak tek cümle halinde geçtiği ilk haberinde "Türkiye'de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Twitter'a girişi engelledikten bir hafta sonra YouTube'a karşı 'idari önlem' kararı alındığını duyurdu. TİB, konuyla ilgili detay vermedi" ifadelerine yer verdi.

Associated Press ise Türk makamlarının, YouTube'u yasaklamak için harekete geçtiğini duyurdu. Ajans, YouTube yasağının Dışişleri Bakanı, MİT Müsteşarı, üst düzey askeri yetkili ve bakanlık yetkilileri arasında geçtiği iddia edilen bir ses kaydının YouTube'da yayımlanmasının ardından geldiğine dikkat çekti. AP haberinde söz konusu ses kaydında Suriye'ye askeri müdahale tartışmalarının yer aldığını bildirdi. Ajans, Twitter'a yönelik girişimin de hükümeti seçimler öncesinde zor durumda bırakan iddiaların yer aldığı kayıtların yayılmasının ardından geldiğini ifade etti.