BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,54
ALTIN 2.489,66
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Youtube yasağı kalkıyor mu?

Almanya'da bulunan bir şirket youtube'dan Atatürk'e hakaret içeren videoları kaldırttı. Ancak bu yeterli olacak mı? Gözler mahkemede...

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA-
Yaklaşık 2.5 yıldır kapalı olan youtube’ın açılması gündemde.
Merkezi Almanya'da bulunan International Licencing Service adlı Türk şirketi başvurarak, youtube'dan Atatürk'e hakaret içeren videoları kaldırttı.

Bu youtube'un hemen açılacağı anlamına gelmiyor. Şirket Pazartesi günü mahkemeye başvurarak yasağın kalkmasını isteyecek. Yasak kararı veren mahkeme eğer bu içeriğin çıkartılmasını yeterli bulursa youtube yeniden açılabilecek.

Türkiye’yi dünya nezdinde zor durumda bırakan youtube yasağı 5 Mayıs 2008 tarihinde gelmişti. Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi Atatürk'e hakaret içeren videolar nedeniyle kapatıldı. Siyasetçilerin de gündeminden düşmeyen bu yasak yakında son bulabilir.

ALMAN FİRMA PAZARTESİ MAHKEMEYE BAŞVURACAK

TİB İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen gelişmelerle ilgili İnternethaber’e şunları söyledi:
“Youtube’un kapatılmasına neden olan içeriğin dün çıkartıldığını öğrendik. Almanya merkezli bir firma sağlamış. Ancak içeriğin çıkartılması youtube’un açılması demek değil. İçeriğin çıkartılmasını sağlayan firma Pazartesi günü mahkemeye başvuru yapacak. Savcılık bu içeriklerin çıkmasını yeterli görecek mi? Yeterli görürse engelleme kararı veren mahkemeye bu kez açılması için talepte bulunulacak. Eğer açılması uygun görülürse karar bize gelir ve biz de gereğini yaparız.”

Şen kararın ne zaman sonuçlanacağıyla ilgili sorumuza net bir yanıt veremedi, ancak sitenin açılacağı beklentisini paylaştı.