BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Youtube ‘da büyük değişiklik

Youtube artık 60fps videoları destekliyor! Playstation 4 ‘e gelen 2.0 güncellemesi ile Youtube’da oyun videolarının paylaşımı ve izlenme sayısının gün geçtikçe artacağını söyleyebiliriz.

Abone ol

Aslında 60fps yani saniyede 60 kare atlayan videoları ve görüntüleri günlük hayatta film, dizi ve televizyon izlerken kullanmıyoruz ancak 60fps görüntüler özellikle bilgisayar ve konsol oyunlarında performans için vazgeçilmez şeylerden biri ve Youtube ‘da bünyesinde oyun videolarını oldukça fazla barındırıyor.

Özellikle geçtiğimiz günlerde Playstation 4 ‘e gelen 2.0 güncellemesi ile Youtube’da oyun videolarının paylaşımı ve izlenme sayısının gün geçtikçe artacağını söyleyebiliriz. Bildiğiniz üzere Playstation 4 ‘e gelen bu yeni güncelleme ile oyuncular oynadıkları oyunun görüntüsünü kaydederek anında Youtube ‘da paylaşabiliyor ve diğer oyuncuların videolarını bir eklentiyle Youtube üzerinden görüntüleyebiliyorlar.

Bu durum Youtube ‘u oyun videolarına ve oyunculara daha özel fırsatlar sunmaya itmiş olacak ki, güncellemeden kısa bir süre sonra 60 fps desteği Youtube için aktif hale geldi. 48 ve 60 fps seçenekleri HD çözünürlüklü videolarda şu anda aktif olarak kullanılabiliyor.

Ancak şu anda bu özellik sadece Chrome ve Safari tarayıcılarında sorunsuz çalışabiliyor.

Bu destek oyun severler tarafından memnuniyetle karşılandı ve Youtube bu destek ile çok geniş bir kitleyi daha kazanmış oldu. Şimdi sizleri Youtube’un yeni 60fps seçeneğini bünyesinde bulunduran Titanfall oyununa ait videoyu izlemek için