BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.493,98

Zorunlu din dersi kalkıyor mu? Mahkemeden flaş karar

Zorunlu din dersinden çocuklarının muaf tutulması için idare mahkemesine dava açan ailenin talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 20 Adet Yorum
Hilal okur

Aslinda okullarda din dersinin komple kaldirilmasi herkes icin daha hayirli cunku ici bosaltilmis bir islam anlatiliyor. Din egitimi yetkisinin medreselere verilmesi lazim.

azerioğlu

bazı arkadaşlar fetva veriyor ayetler yazıyor.dinde zorlama yok ama kimlere.müslüman olmayanlara.müslüman anne baba çocuğuna dinini öğretmek zorunda ve zorlamalıdırda.yangın çıksa yada çocuğunuz dama çıkıp atlasa banane dermisiniz.dini yaşamıyorsa cennet cehennem var.cehennem ateşine atılmasını istermisiniz hayır.ateşe atlarsa banane demediğimiz gibi.ha bunlar sitemiyorsa istemeyede bilir.Allah hidayet versin.o zaman islamın farklı yorumuyuz gerçek islam biziz demesin kimse.ben çocuğuma istemiyorum diyebilir ama bazıları gibi dfin dersleri yasaklansın diyemez bende din dersi istiyorum diyorum ne olacak o zaman.

Misafir

her lafta yüzde 99 u diye baslayan teraneler.. kemiksiz yüzde 70 ciksin disimi kirarim:)

.......... sürü degil birey ........

insallah diyor ve soruyorum: zorunlu din dersi olur mu yahu!. Bu anlayis artik Patagonyada bile yok.. Kimse bir dine mensup olmak zorunda degildir.. Bütün dini bilgiler "secmeli" olmali üstelik her din icin alternatif olmali.. Halkin yüzde 99 u.. deyip herkesi ayni torbaya koymamali sürü degil birey olmak istiyoruz..

fikret boduroğlu

din dersinin zorunlu olması yanlış.yetişkin kişi bile bir dine mensup olmak zorunda değildir.hele küçük çocukların bir dine mensup olmasını istemek ,eğitim sistemini ve müfredatı buna göre oluşturmak ayrı bir yanlış.çocuk büyüdüğünde bir dine mensup olacakmı,olmayacakmı,olacaksa hangi din olacak kendi özgür iradesi ile karar vermeli.zorlama ile olan işten hayır gelmez.

Selim İleri

Bakara 256,Gasiye 21-22,Kafirun 6,Enam 104;107,Kaf 45 ayetleri zorla din dersi verilemeyeceğini apacık izah etmektedir. Ülkemizde çeşitli inanç grupları vardır.Ama kaldıki, müslümanlara dahi bu dersi zorlayamazsın.Bence din dersi seçmeli dersten öteye gidemez.Zorlarsanız şirk olur. Din de samimiyet, içten yöneliş esastır.

Muhammet KARADAĞ

KALKSIN ZATEN dayatma ile din mi olur lan

slm

Yüzde 90-95 i müslüman olan bir ülkede ne kadar çok din dersini istemeyen kişi varmiş.Seçmeli olduğu takdirde okullarda din dersini istemeyen idare ve öğretmenler bu dersi seçtirmeyecek.çocuklar da bu dersten mahrum kalacak.

ihsan

hsyk bu din dersi kararını veren hakimlere soruşturma aç hangi gavuruın mahkemesi ve hakişmleri bunlar

MİSAFİR

BUNLAR ÜLKEYİ GAVURLAŞTIRMAK DERDİNDE

MİSAFİR

BUNLAR ÜLKEYİ GAVURLAŞTIRMAK DERDİNDE

MİSAFİR

DİN DERSİ İMAN EDENLEREDİR OĞLUM DİNSİZLERE DEĞİL O YÜZDEN YÜZDE 99 MÜSLÜMAN OLAN ÜLKEDE SALYANGOZ SATMAYIN .EĞER MİLLETE GİDİLİRSE REZİL OLURSUNUZ ,MİLLETE SORULSUN

Misafir

Zorunlu din dersi kalmış çok mu önemli... Her sokağa İmam Hatip Okulu açarak kimse dindar edilemez oysa...Din vicdani bir meseledir ve herkes kendinden sorumludur...Ben inanıyor ve yaşıyorum,inanmayan da ne ederse etsin...Hesabını ben mi vereceğim?

ses

Allah Kur'an'da bir çok ayette dinde zorlama yoktur diyor. Yani zorlayarak din dersi verilemz. Ancak seçmeli olabilir

eee

helal olsun be gelişme var ülkede

Gerçek Islam

Herkesin dini kendine. İslamda zorlama yoktur. dolayısıyla zorunlu ve zorlama Din olamaz GERÇEK İslama göre.

kundemacı

Bu kararı duyan başçavuş kararı veren hakimleri darmadağınıs eder.

emir

Doğru bir karar,eğer vatandaş dini inançlarını nasıl yaşamak istiyorsa öyle yapsın.ama işin ilginç tarafı,eğer bu kararı CHP yönetimde alınsaydı bu karar,Reis cihat ilan ederdi.

MİSAFİR

YÜZDE 99 MÜSLÜMAN ÜLKENİN MAHKEMESİNE BAK KANUNLARA BAK LAİKLİĞE BAK HEP DALAVERE.BİZİM OSMANLI GİBİ İSLAM MEDENİ HUKUKUYLA İDARE EDİLMEMİZ LAZIM .NE HIRSIZ OLUR NE GASPCI NE KATİL NE TERÖRİST .BUNLARINKİYSE KILO PILO SUÇLU POLİSİN KOLUNDA KAHRAMAN GİBİ KONUŞUYOR HAKİMİN KARŞISINDA KONUŞMAMA HAKKI VARMIŞ KULLANIYOR YOK AVUKATINI İSTİYOR BİR SÜRÜ ÜÇ KAĞITTAN SONRA Bİ BAKIYORSUN DIŞARDA GEZİYOR BİRDAHAKİ SUÇA HAZIRLIK .YAHU UYANIN UYTANIN

mustafa öz

doğrudur tabiiki. nedemek mecburi din dersi. olurmu böyle bir dayatma yahu

  • 1