BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,86
ALTIN 2.484,71

Yılıdırım'dan Madımak ve Başbağlar için mesaj

Başbakan Binali Yıldırım, 2 Temmuz 1993’de Sivas Madımak otelinde ve 5 Temmuz 1993’de Erzincan’ın Kemaliye İlçesinin Başbağlar köyünde yaşananlar için duyduğu üzüntüyü dile getirdi, başsağlığı dile getirdi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 3 Adet Yorum
Misafir

DINI TEK ADAM - KANUNU TEK ADAM - KUVETLER AYRILIGI TEK ADAM ---Aziz milletimizi bölmekten, ayrıştırmaktan başka hiçbir amacı , ilkesi, değeri, kutsalı ??

Hakan ERDEM

Madımak olayının her yıl dönümünde, ''birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin bozulmaması'' için, bu olayın hiç şüpheye yer bırakmayacak şekilde aydınlatılması, gerçek suçluların ortaya çıkarılıp, kanunun emrettiği cezaya çarptırılması şarttır. Bunun ardından, hâlâ bu olayı kaşımaya kalkanlar olursa, gerekli yasal düzenlemeler yapılıp, onlar da ayrıca cezalandırılmalıdır. Aksi halde, olayın her yıl dönümünde, alevi-sünni gerilimi devam edecek, ''Türkiye'nin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini bozmaya'' niyetli odaklara gün doğacaktır. Bu durum, yetkililerin ''aman yapmayın etmeyin, huzurumuzu bozmayın'' şeklindeki telkinleri ile, ilanihaye devam edemez. Yetkililerin artık acilen, kanayan bu yaranın tedavisi için gerekli adımları atması elzemdir.

Hakan ERDEM

''Hiçbir gücün Türkiye'nin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini bozamaması'' için, bu olayın hiç şüpheye yer bırakmayacak şekilde aydınlatılması, gerçek suçluların ortaya çıkarılıp, kanunun emrettiği cezaya çarptırılması şarttır. Bunun ardından, gerekli yasal düzenlemeler yapılıp, hâlâ bu olayı kaşımaya kalkanlar olursa, onlar da ayrıca cezalandırılmalıdır. Aksi halde, olayın her yıl dönümünde, alevi-sünni gerilimi devam edecek, ''Türkiye'nin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini bozmaya'' niyetli odaklara gün doğacaktır. Bu durum, yetkililerin ''aman yapmayın etmeyin, huzurumuzu bozmayın'' şeklindeki telkinleri ile, ilanihaye devam edemez. Yetkililerin artık acilen, kanayan bu yaranın tedavisi için gerekli adımları atması elzemdir.

  • 1