BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67

Yerli Otomobil Mevzusu… Saab mı, NEVS mi?

Sözün özü, yerli otomobil mevzusu ne Saab ne de NEVS… Arakasında yatan depolama teknolojisi… Ama belki de Türkiye NEVS’in ortağı oldu! Kim bilir sağ gösterip sol vurdu…

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 6 Adet Yorum
Misafir

Yazi her iki tarafinda bu meseleyi siyaset malzemesi yapmasini elestiriyor...

Misafir

Yazi her iki tarafi da elestiriyor zaten...

aribar

sen kendini yazar sinifina koyuyorsun ve milleti saf saniyorsun galiba, mualefet siyasete malzeme yapiyorda iktidar secim oncesi siyasete malzeme yapmiyormu ???

Misafir

elektrikli aracın en önemli bileşeni depolama sisitemi,mevcut depolamasına ilaveten yeniş aşağı giderkenki hızlanmayı yada frene basarkenji yavaşlamayı tekrar elektrik enerkisine dönüştürecek ve pile iletecek sistemler ve teknolojiler var.petrol kökenli motor ve teknolojilere para verildiyse çöpe gitmiştir.

denvar

eğer 100 km pil menzili olmayan arabaların satışı yasaklanır ise benzin ve dizel tüketimi ciddi olarak düşer. enerji ithalatına giden para ciddi olarak azalır. bu yasak dünyaya yayılır ise dünya petrol tüketimi çok düşeceği için petrol fiyatları da düşük talep nedeni ile çok düşecektir.

Bak ne diyor

Saab’ın sözcüsü Sebastian Carlsson, “NEVS firması Saab markasını temsil etmiyor, sadece otomobil tesisini aldı. Bizim Türkiye’de otomobil konusunda herhangi bir çalışmamız veya anlaşmamız yok. Dolayısıyla Türk bakanın ısrarla Saab adını telaffuz etmesini anlayamıyoruz” diye konuştu.

  • 1