BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41

Yeni askerlik sistemi netleşiyor Kulislerde konuşulan seçenek

Yeni askerlik sisteminin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, yeni sistem için tarihi, “Ekimden sonra” diye açıklarken, kulislerde 9 aylık tek tip sistem konuşuluyor.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 4 Adet Yorum
Misafir

askerlikte gönül köprüsü kurmak,bedelli ile mi sağlanacak?yığılma varmış,etitmek güçmüş.bu mantıkla haraket ederseniz ;okumayan veya okuma imkânı bulamayan ,okula gidemeyenlerin üstüne yüklenmiş olursunuz.tahsil imkânı bulan yüksek okula kaydolur,2 yıllık okulu 6 senede 4 yıllık okulu 8 senede bitirir veya kayıt dondurur,bedelli aslerlik çıkmasını bekler,siz de yığılma var diye yüksek okula gidemeyenlerin üstüne yüklenirsiniz.bu haksızlık değil mi?kurnaz geçinenlere yol vermiş oluyorsunuz.bilhasa ülkücülere...onalr güya vatansever oldukalrını söylüyor.ama bedelli askerlik için, en ön saflarda onlar var.

Misafir

jandarma ile polis birleşirse jandarmanın hakları polisten daha fazla özellikle de astsubay jandarmalar polis ile aynı eğitime sahip olmalarına rağmen 3600 ek göstergeye sahipler.Yıllarca polis bunun uğraşını verdi ancak hükümet sözde bağımsız mahkemelere müdahale ederek bu hakkın polise verilmesine mani oldu.Bu yüzden birleştirme Türkiye ye mali yönden yük getireceği için olacağını sanmıyorum.

ahmet

yine mantıksız bir önerme olmuş. bir an önce profesyonel askerliğe geçin olsun bitsin. jandarma polis birleşsin. artık ulaşım kolay. araba otomobil çok. bir çok ülkede jandarma yok. o işi polis yapar..

hakan

zorunlu askere maaş verilirse, ordumuzun boyutları 15milyonu aşar :))

  • 1