BIST 9.507
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.491,72

Yeni anayasa teklifinin tüm maddeleri geçti!

Başkanlık sistemi getiren Anayasa değişiklik paketinin 17. ve 18. maddesi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülerek oylandı. Teklifin 17. maddesi 342, 18. madde ise 344 oyla kabul edildi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 12 Adet Yorum
Adil Akkurt

Meclis vesayet altındadır. Boş kâğıda imza atan milletvekilleri olduktan sonra boş kâğıt bile sunulsaydı Meclisten yine geçerdi kanaatindeyim. Asıl mesele Milletten geçip geçmeyeceğidir.

fikret boduroğlu

anayasa değişikliği ile, partili özellikle de parti başkanı olabilecek cumhurbaşkanlığı modeliyle(başkancı model),kuvvetler ayrılığının fiilen ortadan kaldırılması ve tek adam iradesinin ortaya çıkması durumunun toplumun kutuplaşmasını daha da derinleştireceğini ve ülkedeki istikrarsızlığın artarak devamına neden olacağını düşünüyorum.

Misafir

Emeklilikte yaşa takılan biri olarak mağduruz bu hükümet de sorunlarımızı çözmedi nasıl Evet diyebiliriz ki.

Vatandaş

HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ BAŞKANINDIR!.? Dünya Tarihinde yoktur kendini her yönden budayan bir meclis. Artık TBMM de "Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Başkanındır" yazmalı TBMM de. Anayasa da değiştirecek “CumhurBAŞKANLI(K)ğı SİSTEMİ” ne onay veren vekiller vakit kaybetmeden etek öpüp biatlerini bildirerek yeni kimlik karlarını alsınlar Sayın Bahçeli gibi. Evetçi Millet vekillerimiz "Münâfığın alâmeti üçtür. Söz söylerken yalan söyler. vaat ettiği, söz verdiği zaman sözünde durmaz. Kendisine bir şey emanet edildiği zaman hıyanet eder." hadisini bir kez daha okuyup 2. tur oylamada oylarını kullansınlar. Evet diyorlarsa, Millet fetret döneminden çıktığı gün kendisini yok sayan vekilleri rahmetle me mi, lanet le mi anacağını biz görmesek de çocuklarımız veya torunlarımız görecektir.

cevat

SİYASETİN YENİ MODASI;Deneme yanılma yöntemi ile öğrenme metodu uygulanıyor..Parlementer sistemde BAŞBAKANIN Kullandığı Yürütme yetkisinde NEYİN EKSİKLİK OLDUĞUNU Ben anlamış değilim..Yürütme Yetkisi BAŞKANLIK SİSTEMİNDE Başkana Verilince NE DEĞİŞECEK..?? HİÇBİRŞEY Değişmeyecek.Yetkiyi kullanana MAKAMIN ADI DEĞİŞECEK..

baskan

cok guzel..............baskanlik gelsinnn,,,,yola devam,baskan erdogan,,,,,,,,,,

Gezi___

Ülke kötüye gidiyor; ekonomi başaşağı; terör ve güvensizlik ortamı yayılıyor. Şartların daha da kötüleşmesi karşısında bir dikta modeli dışında seçenekleri yok; bunu görüyoruz.

Misafir

iktidar muhalefet fark etmez...her fırsatta fotoğrafa girin ki önümüzdeki seçimde parti genel başkanı sizi aday göstersin...ama bu yetmez...her kavgada da başı çekmeniz iyi puan aldırır...

millet

çok sıkıntılı günler geçiriyoruz

İstemeyenlere bakınız

PKK PYD YPG HPG DHKPC TKP TİKKO TKİP BDP HDP ve CHP BU KANUNU İSTEMİYORLAR: BA BA BA.

Nedir Bu olan

100 yıllık Saray’dan Meclis’e/halka doğru egemenliğini tersine çevirecek; egemenliğin kullanımını tek kişinin iradesine teslim edecek anayasa paketi Meclis’te görüşülüyor.

Gezi Yolu

Saraydaki Erdoğan Rejim değişikliği “şahsımla ilgili bir mesele değil” dese de, ülkeyi kararnamelerle yönetecek bir tek adam rejiminde durum böyle görünmüyor.

  • 1