BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,17

Vatan ve Din için kuvvet formülü; Ahlak

Bu “her alanın” karşılığına denk düşen boşlukları herkes cürmünce doldurabilir.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 6 Adet Yorum
Misafir

Önce peygamberlerin sonuncusu Muhammed Aleyhisselamın ve ashabının yaşadığı ahlakı bir incele, sonra bunu Japonya'daki ahlak ile karşılaştır, ondan sonra bir neticeye varabilirsin. Peygamberin ve ashabının yolunda gidenleri bulma şansı çok az olmakla birlikte imkansız değil.

Misafir

Hepiniz kalacaksınız ............ Bir EVET'çinin dramı -Kapağı İngiltere'ye atmaya çalışan Murat Belge'nin günah galerisi... Murat Belge, 'risk altındaki akademisyenler' kontenjanından Oxford Üniversitesi'ne 'iltica' etmek için başvurdu. .............................

Soyağacı

Tarih: 11 Ağustos 2004 Bakatalı Erdoğan Gürcistan gezisinde “Ben de Gürcü’yüm, ailemiz Batum’dan Rize’ye göç etmiş bir Gürcü ailesidir.”................... Güney Osetya’nın başkenti olan Tskhinvali’ye bağlı köylerin arasında Bakata (Bagata) adı var. Yaşasın “Bakatalı”yi bulduk! Bagata; Gürcistan’a bağlı Güney Osetya bölgesinde, Tskhinvali’ye bağlı. Kuzey Kafkasya’ya bağlantılı bir ticaret yolu üzerinde yer alan Tskhinvali’de karışık bir nüfus vardı: Yüzde 38.4 Yahudi; yüzde 34.4 Gürcü; yüzde 17.7 Ermeni ve yüzde 8.8 Oset. Bölge, 1801′de Ruslar tarafından işgal edildi; nüfus dağıldı.

Misafir

Siyasal İslamcılarda varmış gibi görünen ama aslında olmayan mefhumlar bunlar.

ahlak sadece dinde değildir.

Din tek başına ahlaklı bir toplum kılmaya yeterli değildir.sizin yanıldığınız yerde burasıdır.Ha bre din pompalayarak 12. yuz yılın katolik kilisesi gibi bir şey elde edeceğinizi zannediyorsunuz. Madem örnek japonya ;Japonların dini yoktur din eğitimi de almazlar ama japon toplumu müslümanım diyen bir çok ülkeden daha ahlaklıdır.

osmancık

Din ve vatan için kuvvet formülü: Helal Lokma. Besmelesiz kesilen hayvan etleri, faizin her türevi, içkinin her çeşidi, gayri meşru kazançlar milletin boğazından geçtiği sürece İslam ahlakı diye bir şeyi ümit etmeyelim. Hatta şifa bulmak için aldığımız ilaçların içinde bile bir Müslümanın tüketmemesi gereken şeyler var, kimsenin umurunda değil. Tarihe dönüp baktığınız zaman bu necip milletin haram lokma ile bozulduğunu görebilirsiniz. Yunanlının, İngiliz’in yediğini yediğimiz için onlardan bir farkımız kalmadı.

  • 1