BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64

Üniversite sınavı YGS-LYS ayrımı kalktı YÖK'ten son dakika açıklaması

Üniversite sınavı değişiyor. YÖK'ten gelen son dakika üniversite sınavı açıklamasına göre YGS-LYS ayrımı kalkıyor. Üniversite sınavı tek hafta sonu yapılacak ve 18 puan türü azaltılacak.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 27 Adet Yorum
isyan

Tebrikler çok güzel Bi sistem olmuş .boyle bişey yok tek bi hafta sonu nedır yanı nasılda guzel anlatıyorlar cumhurbaşkanı ilk değişecek dediğinde adam akıllı bişey yaparlar dedik ama her zamankigibi yıne hayal kırıklığı bunlar hiç öğrencileri düşünmezler Bi kerede öğrencilerin yüzü gülsün artık yeter ya

Hamdi Yetiş

Üniversite girişini deneme tahtasına çevirdiler.Yarın tekrar olmadı dememe garantisi var mı?Milli Eğitim bakanı istifa etmeyi düşünmez mi?Giden nesillere yazık değil mi?

misafir

Belli bir hazırlık plan yapılıyor bu sınav sistemi niye her yıl değişiyor 1 öğrenciyi 2 saat süreyle ölçülen bir sistemde hergün değişikliliği çok görmeyin...

Misafir

Her sene bir şeyleri değiştirmek İnsanların hayatlarıyla, gelecekleriyle oynamak bu kadar kolay mı? Daha önce mart ve haziran olmak üzere 2 seferde ve 5 günde yapılan sınav, tek seferde ve bir haftada tamamlanacakmış, burada amaçlanan öğrencilerin stresini daha fazla arttırmak mı, çünkü bir hafta ile 5 günlük süre haricinde sınav sayısını bire düşürüp bir hafta boyunca sınav yapmak öğrenciyi daha fazla strese sokmayacak mı, Yetkililer acaba bu açıklamaları yaparken düşünerek mi konuşuyorlar yoksa, konuşup sonra mı düşünecekler

Misafir

Aslında geçici mezuniyet belgesi veya diploma ilk işe girdiği kurumlarda, askerlik şubelerinde ve hatta daha sonra milletvekili olduğu ve sonrasında cumhurbaşkanı olduğu dönemlerde Yüksek Seçim Kurulu'nda da bulunmalıdır.

Misafir

ne yapsak da gündem değiştirsek çabası...

Misafir

AKP siyaseti herşeyi deneyerek öğrenmeyi seviyor. Çünkü siyasi bedelini ödemiyor.

ahmet kahraman

aceleye getrilmemeli toplumun çeşitli katmanlarınında görüşleri alınmalı.gelişmiş batı ülkelerininde eğitim öğretim sistemlerine bakılmalı.matematik fen ve yabancı dil eğitiminde yerlerde sürünülüyor. doğru düzgün dil bilen konuşacak üniversite mezunu yok.

QQWE

ESKİYE DÖNÜŞ. AMERİKAYI YENİDEN KEŞFE ÇIKTUNIZ DÖNÜP DOLAŞIP AYNI YERE GELDİNİZ YANİ

kundemacı

Gerçekten Türkiye'nin çağ atladığına inanmaya başladım. Üniversite giriş sınavı elli sene önce böyleydi. Biraz daha gelişirsek hiç sınav olmayacak o zaman Mars' a yolculuk yapan ABD' yi sollar güneşe gideriz. Yazılı sınav olmaz sözlü ile üniversitelere alnı secdeye değmiş FETÖ' cü kardeşlerini alırlar, böylece ülkede kalkınır.

mehmet

sanki her şeyi devlet yapıyor. çoluğunun çocuğunun eğitimine 1 dk ayırmayan devletten hesap sormaya kalkıyor.

doğrucu

eskiye dönüş olmuş... bakalım bu sistemi kaç yıl kullanırız... yap-boz

MİSAFİR

ÜNİVERSİTE ÖZERK OLMALI DİYENLER KOMİNİZMİ ORALARA SOKMAK İÇİN BÖYLE DİYOR BİZİM SİYASETİMİZ GİRSİN BAŞKA SİYASET GİRMESİN DEMEK İSTİYORLAR YOKYAAA SOĞUK SU DA İSTERMİSİNİZ

en güzeli..................

Son dakika denip bir de YÖK kaldırılsa süper olacak,üniversiteler özerk olmalı,siyaset girmesin.

Misafir

erdoğan,sınavsız ünüversiteye giriş üzerinde çalışıyoruz dedi.ünüversiteye giriş sınavına katılan 2 milyon öğrenci ise,ünüversitelerin toplam öğrenci kapasitesi 500 bin öğrenci ise ,onları sınavsız olarak nasıl ünüversiteli yapacaksınız?açık öğretim kontanjanlarını artırarak olacaksa;örgün öğretimlerin hepsini kapatın,hepsini açık öğretimli yapın.örgün öğretime devam edemeyeceklerse, ortada ikilik çıkmasın.herkes eşit olsun.

Misafir

Iyi bir elbise iyi bir terzi ve kumaştan çıkar. Bu kaliteyi yakalamalıyız. Üniversiteler esnafın o ilin inekleri para kazansın esnaf eğitim yok sifir

Misafir

Neyi degistirirsen değiştir unuverstelerde eğitim kalitesi yok yani 10 üzerinden 1 lik eğitim var. Çocuklarımı üçü unüverste mezunu çeşitli okullardan bölümlerden biliyorum.kalite yoook. Iyi okuldan ziyade iyi eğitmen uygulamalı dersler olmalı. Çocuklar papan uygulamada yoklar.

Misafir

Anlamadım şimdi bu şekilde olursa matamatik fizik kimya biyoloji ağırlıklı gören fen liseleri ne yapacak edebiyat yada Türkçe ağırlık lı görmüyorlar.ya haberin ićeriğinde bi eksiklik var her bir puan türünde Türkçenin katkısı olacak nedemek.zaten 1. Sınavda vardı.offfffffffffffff.

Misafir

Zaten işiniz gücünüz yok.Her gün mutlaka birşeyler değiştirin.

misafirr

eski sisteme yakın bir sistem önceden öss ve öys vardı şimdi sadece öys gibi bişey olacak. öys sınavında da 3 puan türü vardı. hayırlı olsun.

bir basit vatandaş

YÖK tamamen kaldırılmalı. Her Üniversite kendi Rektörünü kendi seçmeli, siyasetin boyunduruğundan kurtarılmalı.

Misafir

yani okul öncesi öğretmenliği istiyen biri nasıl sınava girecek

Ciğerini soktunuz

Allah'tan AKP var yoksa İsmet İnönü nun getirdiği bu sistemi kim kaldıracaktı!

ddd

Eğitimin içine ettiniz yap boz

kundemacı

Hangi seviyede olursa olsun, okula sınavla mı girilir? Eskiden böyle bir şey mi vardı. Baban kolundan tutar mahalle mektebine getirir hoca efendiye eti senin kemiği benim diye teslim ederdi. O zaman insanlar okumadı mı. Bence bu sistem sil baştan elden geçirilerek bütün okullar aynı statüye alınıp tek tip insan yetiştirilmeli. Aslında dünyada milletler veya ümmetler arasında iş bölümü yapılıp; bazı milletler ya da ümmetler marangoz, bazıları motor tamircisi, bazıları oto boyacısı, bazıları din adamı, bazıları spor adamı olarak yetiştirilse herkes alanında daha uzman olur. İyi olmaz mı?