BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.489,48

Türkiye'nin enerjisine enerji katacak dev destek

Başbakan Binali Yıldırım, Cari açığı azaltacak formülü açıkladı. Yıldırım, "HES’ler cari açığımızın kapanması hususunda olumlu katkı sağlıyor. Enerji üretimimizi 2019 yılına kadar 110 milyar kilovatsaate çıkararak cari açığı azaltacağız" dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 7 Adet Yorum
memet

böyle savurganlık olursa çok dışa bağımlı kalırız.otoyollarda her 25 metrede nerdeyse karşılıklı 4 ışık.şehirlerin girirşinde aynı.resmi dairelerde aynı.konutların çoğunda aynı.hertaraf sabaha kadar ışık.meclisten başlayarak resmi dairelerdeki klima elektrik zobası v.b kaldırılsın.buna benzertedbirleri alın bakalım.

Misafir

Türk Lirası, şu ana kadar en kötü performansa sahip para birimi sadece 25 Cent!...................

Misafir

Bir sekilde trafoya kedi girer Enerji hayelde kalir

Misafir

İsraf bütçesi bitti´mi? Artık hükûmet ayağını yorganına göre uzatmalı. Seçim olup olmadığına bakmadan malî disiplinden taviz verilmemeli. Aksi halde bütçedeki kara delik 2018 sonunda 67 milyar liranın da fevkine çıkabilir.Bunun ne mânâya geldiğini 2013’ten beri yaşayarak öğrenmedik mi? Faizler yüzde 20’yi geçerse ve döviz yeni zirvelere tırmanırsa AKP bütçe açığında kendi rekorunu kırmaya devam eder ki bütün bu geriye gidişin faturası erken seçimde ya da 2019’da vaki olacak başkanlık seçiminde iktidara kesilecektir.

Misafir

Bütçe açığı artarken, bütün harcamalardan tasarruf yapıp kenara koyulan paraları ifade eden faiz dışı fazlanın (FDF) azalması da dikkatten kaçmasın. 2017’de faiz dışı fazla sadece 9,3 milyar lira oldu. 2012’de bile 13,1 milyar lira olan bu tutar aradan geçen beş senenin sonunda gerilemiş. Bu da demek oluyor ki borç ödemelerinde ana para tutarı azaltılamıyor, sadece faiz ödemeleri yapılıyor. Hem bütçedeki açık hem de FDF’deki bozulmanın toplamı bütçenin iyi idare edilmediğini ispat ediyor.

Misafir

KAMU GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞI NE İŞ YAPAR? KDGM bakanlık bünyesine aktarılsa da doğrudan başbakanlığa bağlı olduğu günlerdeki gibi ödenek tahsisatı yapılmış. Senelik 2 milyon 250 bin TL kira ödeniyormuş. 10 senelik kira mukavelesine göre 2019’a kadar bu ödeme yapılacakmış.

Misafir

2017'de bütçe açığı 47,4 milyar oldu!......"Her şeyi sınayarak/yaparak öğrenme" yönteminin en pahalı öğrenme yöntemi olduğu bilinir.

  • 1