BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.474,36

Türkiye'nin 2018 ikinci çeyrekte ne kadar büyüdüğü belli oldu

Türkiye'nin ikinci çeyrekte ortaya koyduğu büyüme performansı saat 10'da açıklanan rakamlarla belli oldu. TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre büyüme oranı 5.2 olarak gerçekleşti. Türkiye ekonomisi, 2018'in ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyümüştü.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 37 Adet Yorum
Misafir

Gargara yapmak birilerine hoş gelebilir ama bizler hiç hoş görmüyoruz!.. O sevdiğin yerlere git de öğren neyin olup neyin olmadığını!.. Burada yeyip için bir de sorun yaratmayın artık!..

At gözlüğü çıkınca

Birileri kendinde olanı değil de başkasında olanı iyi sanır hep...Burayı okuma yeteneğiniz/bilginiz olduğuna göre açın "street wiew" sayfasını (birkaç ay öncesini gösterir genelde) ve bakın bakalım yeni ile eski halini ülkemizin...Gelişme olayını isterseniz Obama'nın Türkiye'nin hızlı tren olayı için yaptığı yorumları da okuyun biraz...Sahi sizler kaç yaşındasınız? Dünya'da paylaşım yapılan videolardan hangisini yapamaz haldesiniz? Yemek beğenmeyecek hale gelen neslin bu tür matematik bilmez kafasıyla yorum yapmasını birileri "dur" desin artık!..Buldukça bunamak hali gibi bir şey vardır bu memlekette!.. BİRİ SATIYORSA BİRİLERİ DE ALIYORDUR!.. KURAL BUDUR!.. GERİSİ SADECE HİKAYEDİR!.. SATAN VARSA ALAN DA VARDIR ELBET... BİRİ PRİM BEKLEMESE NEDEN ALSIN? BUNU DA TV'DEKİ ENKOMİK UZMANLARINA ANLATIN GAYRİ!..

Misafir

Milli gelirde de Dünya birincisiyiz.Reiz tv de öyle dedi 1 ay önce.Tarımda Avrupada Birinciymişiz.Binaali Yıldırım söylemişti bi kaç ay önce mecliste konuşurken.Bi taraftan da gülmemek için kendini zor tutuyordu.

Misafir

Tatil yerleri bu sene çok boştu de mi? Memurlar hep evinde oturup çekirdek çıtlattılar değil mi?...BİRAZ DA KULLANDIĞINIZ ŞU GÖZLÜKLERİ DEĞİŞTİRİP BAKAR MISINIZ DÜNYAYA!..

Misafir

Onlar onları satarak büyüyorlar da sizler acaba neyinizi satarak büyüme derdindesiniz?

bıktık yalandan

ekonomisi büyüyen bir ülkede ekmekler küçülürmü...???

Misafir

Küçüldük ama biz bilmiyozzzz!.. Sen bildiğine göre istersen daldığın uykudan çık da dışarı bak hele..Gerçi sizler her dışarı bakana dikizliyor dediğiniz için bakmazsınız değil mi? ARABA KOYACAK YER VAR MI SOKAKLARDA?..En pahalı benzin bizde ama değil mi?

Usta

Borçla büyü dolar ve enflasyon artsın olan garibana olsun

Misafir

Klavyeden elini, monitörden kafanı, koltuktan poponu kaldır da bak şu yaşadığın memlekete.... Elalem nasıl durdururuz diye beyin patlatırken sen zaten kafanda durdurmuşsun bu memleketi bea...

Milliyet

Her sey kücülürken ekonomi büyümüs he? Var yersen," Dünya Bankasi Borc istedi", var yersen. Millet inansa kendilerinin inanmayacagi bir balon tuaf bir Patlama. VAR YERSEN.Yorumcular is basina, milleti inandirin,Arabada yapariz, ucakda, hatta hepsi YERLI. VAR YERSEN

Misafir

sarayda müthiş büyüme var içecek ve yiyeceklerden belli oluyor

Misafir

sen nasıl hala akp li isen rakamlarda hala böyle

Misafir

onu bunu bilmem ben 15 küçüldüm...

ruzgar67

Toprak satarak fabrika satarak buyumemi olur

ne bu yahu

Bırakın bunları, bizim futbol kulüplerinin tek bir maçına gitmemek,tek bir formasını almamak lazım.yahu asgari ücret bizim on katımız olan ülkelerin takımlarının verdiği ücretin 5-10 katını bizim kulüpler veriyor bunlara.kameni,soldado,gomis,daha sayacak birçok topçu.dile kolay ya 4 milyon avro, yani 30 milyon lira.adam gibi altyapıdan yerli oyuncu yetiştirme projelerine bu para harcansa varya..BOYKOT edin,tv üyelik,maç bileti,kombine,forma v.s.

Misafir

Tl...dolar a karşı %100 değer kaybetti.....iç piyasada zorunlu tüketim maddeleri....iğneden ipliğe %100 e yakın zam gördü....geçen seneye göre % 100 fakirleştik...nüfus un %80 lik kesimi yoksulluk sınırında yaşıyor...tuzu kurular....avantacılar....faiz lobileri yalılarda yaşıamaya ucuz beleş dövizleri kapışımaya devam ediyor...halk kuru ekmeği kemiriyor...akibetimizin ihi olacağı mechul...

Misafir

ekonomi büyüdü derken serbest ekonomi mi büyüdü . Memur ürün alırken 5 yer dolaşıyor öyle alıyor en uygunu hangisi ve nerede diye.İşçinin halini düşünemiyorum.Adamlar acaba yiyecek birşeyler bulabiliyorlar mı ? böyle büyüme olmaz büyüme vatandaşın cebindeki paranın büyümesidir.

MİSAFİR

MİLLETE DOĞRU BİR ŞEYLERİN BÜYÜDÜĞÜ KESİN

esmeray

80 milyonluk nüfusuyla büyük bir ekonomiye sahbiz ancak bu ekonominin %90'ı nüfus olarak zengin diyebileceğimiz %10'un elinde. Yani diğer bir deyişle, Türkiye'nin kontrol ettiği parada büyüme olsa da, halkın geneline yansıyan parasal refah seviyesi azaldı. Çünkü zengin olan kesim çok daha zengin oldu. Yoksul olan kesimde ise artış yaşandı çünkü orta kesim de yoksula katıldı. Bu sebeple ekonominin büyümesine rağmen kazandığımız para bize yetmiyor.Yüzyıllardır olduğu gibi yine kimse halkı düşünmüyor.

Erol Baron

$ ve € insanlar fakirleşirken, Türkiye ekonomisinin büyümesi imkansız.

Misafir

Bu adamlar milletle kafa buluyor anlaşılan :)))

lokman

Ne kadar mütevazi adamlar ya. Israrla tek haneli açıklıyorlar. Nazar değmesin diye hep sanırım.Kıskanan çok malum.

Misafir

Hayat kağıt üzerinde harika!?

acaba da acaba

Bu kadar kötü bir ekonomik gidişatta %5,2 büyüme gösterebilmek gerçekten takdire şayan bir çaba takdirde şayan bir yetenektir. Bu hesaplamayı yapan arkadaşlar kendileri çarşıya pazara gidince ne düşünüyor acaba ? gece rahatça başını yastığa koyabiliyorlar mı acaba ? hiç mi vicdanları sızlamıyor acaba ?

acarsoy

Markette, pazarda fiyatlar büyüyor, üretimde maliyetler büyüyor, benim borçlar büyüyor haliyle ekonomi de büyümüş oluyor ama vatandaşa yansıtılmayan büyüme nedense. Muhtemelen yıl sonunda paralar hesaplara bir anda pompalanacak.