BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,66
ALTIN 2.506,07

Türkiye'den İPhone'a ambargo! İşte Apple/ İPhone'un Türkiye'deki pazar payı

Türkiye artık Cumhurbaşkanı Tecep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayında açıkladığı son dakika kararla ABD'nin teknoloji ürünlerine ambargo uygulayacak. ABD markaları içinde Türkiye'de en büyük rağbet gören marka şüphesiz Apple...Türkiye bundan sonra İPhone'a da ambargo uygulayacak. Peki İPhone'un Türkiye'deki pazar payı ne kadar? İşte o rakamlar...

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 17 Adet Yorum
Misafir

tüm abd ürünlerine ek vergi koyun. zararımızı buradan karşılayın. fiyat artınca zaten kimse almaz.

Misafir

Ne Boykotu ? Aynı şekilde cevap vermelisiniz, başta Iphon olmak üzere ABD'nin tüm elektronik ürünlerine 50% ek Gümrük vergisi uygulayın hemde hemen.

Misafir

Boykot tutmaz kardeşim. En iyisi vergileri yüksek oranda tutmak.Malin fiyatı artınca zaten satış yüzdesi düşecek.

hakkı

kardeşim kime ne anlatıyorsun. adamın cebinde 5000 tl değerinde ayıfon telefonu var tutmuş hükümeti protesto ediyor bizi dışarı mahkum ettiniz diye... bu işe vatandaş sahip çıkacak. mecbur kalmadıkça yabancı marka ürün almayacak.

Misafir

ıı nerde türkiyedeki pazarlık payı haberi sunmayın anlatın

HAYKIRIŞ

Markanın pazar payını haber yapalım derken, markanın reklamını yapan bir haber olmuş! Yerli mal ile ikame edilebilecek ABD menşeili tüm ürünlere ambargo gereklidir.

Misafir

yarin git meclise akp milletvekillerinin eline bak kacinda IPhone telefon var hatta cocuklarini saymiyorum kimse uymaz

Misafir

Bir istatistik yapılsa da AKP'lilerin yüzde kaçının ıphone kullandığı araştırılsa...

Fikirci Fikri

İsrail'den tohum alımlarını yasaklasak esas o zaman Trump'ın zoruna gider. Türk Milleti de GDO'lu tarım ürünlerinden kurtulur.

nuh mavigöl

Haber saçma olmuş. Pazar payı Trkiyede nedir diye atılan başlıkta firmanın tarihçesinden ekonomik göstergelerine kadar veriler verilmiş. En son satırda Türkiyede yüzde 20den 16ya düştü denmiş. Bütün başlık o son satı içindi. Biraz daha doldursanıza içini. Türkiyedeki telefon pazarı ne kadarlık bir miktardan bahsediyoruz? Yani yüzde 20 ike bizim memleketten 500 bin TL kazanıyordu ama pazr o kadar büyüdüki şu an yüzde 16 ama kazandığı 10 milyon mu? Ayrıca boykot saçma bir durum. Devlet olarak amerikan mallarının tamamına, savunma sanayi alımları hariç hepsine ek yüzde 50 vergi koy. Vergisi artsın. Boykot eden eder. Etmeyenden de fazladan para kazanırsın.

Vatansever

Gerçekten abd ürünlerinin ülkeye girişi yasaklansın bu okadar zor olmasa gerek

metin

Boykot değil, girişi ve satışı yasaklansın... Zaten servet ödeyip kazıklanıyoruz!

no name

millet para yok diyo ama iphonedanda vazgecmiyo. yasaklayin iphonu tr de. valla.

Misafir

Bugüne kadar iphone kullanmamış biri olarak bu kararı destekliyorum. iphone a verilen her kuruş müslümanlara kurşun olarak dönmektedir. Şunu unutmayın 11 sene önce iphone diye bir telefon yoktur. İnşallah 3-5 sene içerisinde de olmayacak. Çin malı telefonlar piyasayı ele geçirecek.

ihsan

bilgisayar diğer elektronik araçlarınada uygulansın ambargo

Misafir

Ambargo değil, boykot. Arasında dağlar kadar fark var. Ben mi öğretiyim size bu farkı...

isar

Alt tarafı iphonun ülkedeki satış rakamlarını verecektiniz. iphone un hayat hikayesini değil. Oldu olacak küçük emrah muamelesi yapsaydınız

  • 1