BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.433,14

Türkiye, Rusya ve İran'dan yerel parayla ticaret anlaşması

İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, Türkiye, Rusya ve İran'ın yerel para birimleriyle ticaret yapma konusunda mutabık kaldığını söyledi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 47 Adet Yorum
Y-D

BENİM CANIM TÜRKİYEM BU DENKLEMLERİ OLUŞTURULURKEN BUNA KATILAÇAK ÜLKELERİN BUNA TEMİNAT,LA KATILMASINA BU DENKLEMLERDE ÜLKELERİN KENDİ PARASIYLA TİÇARET ETMESİNE DOLARDAN KURTULMASINA VESİLE OLUYOR BUNUN İÇİN BU DENKLEMLERİN OLUŞMASINA KATKIDA BULUNAN ÜLKELERİN TEK KALEMDEDE BUNU İPOTEK ALTINA ALINMASI İÇİN BİR CEZAYI ŞART OLMASI GEREK BUGÜN BEN DOLARA KIZDIM ALİŞ VERİŞ YAPMIYORUM AMA YARIN NE OLAÇAK BİLESİNİZ ABD.ENİNDE SONUNDA BU ALINAN KARARLARI TEKER TEKER O ÜLKELERİ YENİDEN YAPILANDIRA BİLİR KENDİNE ÇEKERSE BU ALINAN KARARLARIN TEKER TEKER ÇÖKER AYNI YENİDEN DOLARA DÖNÜŞ OLUR NEDENİDE ÇOK BASIT ABD-AB-ÜLKELERİ KENDİ ÇİKARLARI OLDUĞUNDA TÜRKİYEMİZİ ÇOK KULLANDILAR OSMNALIYI ÇÖKERTEN BU YEZİDLERDİR.EKONOMİSİ BİTEN ÜLKE ÇÖKMEYE MAHKÜMDUR.ONUN İÇİN BU ÜLKELERE İPOTEKLİ TEMİNAT ALTINA ALINMASI GEREK NASIL OLAÇAK SİZLER DAHA İYİ BİLİRSİNİZ.

Misafir

Bir ülkenin zeka seviyesini göstermesi açısından önemli bir karar...

Misafir

dünya iktisat politikası geregi bu uygulanabilir ve sürdürülebilir bir uygulama değildir,iç siyaset için algıdan öteye geçemez demedi demeyim

musa

Dolara endeksli yerel para birimleri üzerinden olacak. Ne anladık bundan.

ahmet

amerika ve avrupa çindeki fabrikalarını çekerlerse çin çöker..

vatandasin sesi

Turkiye Rusya ve Iran cok isabetli ve yerinde bir karar aldi insallah bu karari takiben diger ulkelerde alir ve dolara son verilir cin hindistan berezilya pakistan gibi buyuk olkelerlede ayni kendi paralarimizla anlasma yolunu secmeliyiz.ABD,lerinin silahla yapamadigini dolar kuru uzerinden yapmasina dunya ulkeleri son vermeli.

efe

dolar yakan yurdun insaninin harekati ile dolar 7 lira iken bozdurup reise destek naralari aranlarin yaptiklari ile yapildigi soylenen anlasmanin ekonoimi uzerindeki degeri ayni..yani koca bir sıfır..

Kandirilmak

Idlip anlaşmaları vardı ne oldu, adamlar gözünün içine baka baka bomba yağdırdı. Biz hala Avrupa kapılarını açmıyoruz. Anladığım kadarıyla anlaşmalara sadık kalan tek ülke biziz. Yada adamlar anlaşmaları adam akıllı hazırlıyorlar. Idlip e halk akin etti güvenli bölge diye. Esed in zalim ellerine teslim edildi . Hâlâ anlayamıyorum, şehirlerin bombalanması için halkın çıkarı için savaştığını söyleyenler bence halka ihanet ediyor. Idlip anlaşması bir kandırmaca gibi gözüküyor.

reis

hepsinin ticaret hacmi 50 milyar bile değil.çinin m.bankasında 3.11 tirilyon dolar parası var.mesele şu dünya her şeyini dolarla satarken özellilek sağlık chazları enerji santrallari ekipman ve elektronik cihazları hayati önem taşıyan her şey dolarla. şimdi hala dolar kazanacak işler yapmak MECBURİYETİNDEYİZ kimse bu tür cılız manevralara itibar etmesin.

Misafir

Tamam anlaşma oldu. Artık et yakında 100 TL peynir 50 TL olur. Putinle mangal yapacağız besmelesiz etler Rusya'dan gelecek. Ruhani de sofra duasını yapar. Dolar tedavülden kalkar.

Musa Yeşil

Hangi Rusya?İblid'i vurma deyip bizi takmayan Rusya m?

Misafir

Dünya ticaretinde dolara karşı atılan bir adim olarak görelim ama diger devletlere örnek olursa ve yaygınlaşırsa bir anlam ifade eder.yoksa dış ticaretimizde yüzde olarak bir mana ifade etmez.

Misafir

Vay be cok basit olmus, hayret simdiye kadar hic kimse akil edememis bunu...

Mehmet

Lira Ruple karşısında değer kaybetmiyormuki, Dolar kötü, Ruple iyi diyoruz.

Misafir

El Nusra Yeni ismi ile 'Beyaz Miğferler, kimyasal provokasyonu için İdlib'deki rehineleri kullanacak'

Misafir

Mutabık kalındı da, bi takvim yapıldı mı? Sözleşme imzalandı mı? Meclislerde oylanması teklif edildi mi? YOK.. Bizim de boş lafa karnımız yok..

Misafir

devletin elinde fabrika kalmadğı iin miş :)))ecevitin elinde hepsi vardıda e oldu ? bikitabcığa riz yaratıp bankahomtumlattılar.ssk yı kk ya eksilere indirdiler..yaşınmı tutmuyor yoksa mahsusdanmı halen bunu sakız gibi siğniyorsun..

Misafir

sen ne üretiyon lafmı ?

Misafir

Senin mantigin biraz boksan gibi.Anlamazsin sen bu islerden.Nasil Amerika bizi yok etmek icin pkk,ypg ye beles silah veriur? Haaa,iste bu meselede oyle.Dolar i yok etmek icin yapacaklar insa Allah

Misafir

Türkiyede Emeklulik ve Devlet Memur ayligindan vaska hersey Dövize endeksli, yırtınsakda faydası yok, Devletin elinde üretecek Fabrika vs..de kalmadigina göre yakinda hepsi cöker, illa anlamak istemeyene zaten anlatmak isteyende yok, yani eluni göğe ay ve basla....

Misafir

şöyle bir yöntem olabilir: günlük altın kur değerleri not edilir. Örneğin ben rusyadan 250 milyon rublelik doğal gaz alıyorum..bunun o günkü altın karşılığı 100 bin altın olsun. türk şirketi 250 milyon ruble öder..ama merkez bankalarının olulturduğu ortak kurul bunu 100 bin altın giriş veya çıkış olarak not eder..böyle böyle günlük altın kurları üzerinden net alacak ve verecekler hesaplanır..yıl sonu altın vererek veya alarak mahsuplaşılır..bence niyet edildikten sonra sistemi kurmak zor deği yeter ki ortaya para karşılığı değerli maden konulsun

Mmm

Ülkede üretim yoksa her şey boş

Misafir

İyi okuyun!.... Hayali bir Temenni!............Meşhedi yakın bir gelecekte temenni ediyor!....

Emekli

Bunlarla yaptığımız ticaret hacmi avrupa ve amerikayla yaptığımızın yanında devede kulak. O yüzden bir işe yaramaz.

Misafir

Arkadaşların, bütün mesele alışverişlerde ödemeler tarihinde belirlenen Degerin karşılıgı olan Altınmadeni degerini ülkeparası başımda ödemeler yapılması.ve Böylelikle Ülke parasıyla Ama asıl belirleyici olan, ödemeler tarihinde Altınmadeni degerindeki Ülke parasıyla ödenmesi. Böylelikle DOLAR yerime ALTINMADENI alacak.