BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.492,01

Türk tipi Başkanlık Sistemi nedir Kuzu açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Burhan Kuzu, Türk tipi Başkanlık modelini anlattı. Kuzu, Başkanlık Sistemi'ne geçildiğinde bakanları ve yöneticileri başkanların seçeceğini belirtti.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 13 Adet Yorum
Misafir

bu başkanlık sistemi değil düpedüz tek adam sistemi.

ali özge

başkanlık sistemi pek de anlaşılır gibideğil bence seçim sistemi değişsin yine sorunlar ortadan kalkarak partili olarak sanki başkanlık sistemi zor olacak mış gibi şu an buna hiç gerek yok.

ali

oyumu akp ye verdim ama başkanlık sistemine hayır diyorum.

ADANALI

HİÇ UMURUMDA DEĞİL.İSTERSE BU ÜLKE KÖKÜ İLE BATSIN.BU ÜLKEDE İNSAN HAKLARI DEMOKRASİ İNSAN HAKLARI,EKONOMİ VS.MÜKEMMELMİŞ Kİ YİNE GİTTİLER AK PARTİYE OY VERDİLER.HİÇ UMURUMDA DEĞİL PADİŞAHLIK GELMİŞ ÜLKE BATMIŞ ZERREEEE UMURUMDA DEĞİL.

Misafir

ya bu diktatörlük başkan başkan biraz oku okuyun

Misafir

secildikleri bölgenin sorunlariyla ugrassinlar diye

H. AKKURT

Şu anki uygulamada olan antidemokratik yönetimle hiç bir farkı yok. Başkan görevden alınamayacakmış. Hiç kimse görevden alınamaz olmamalı. Hiç bir yetki hiç bir kişiye tek başına verilmemeli.

Sardes

Türk işi başkanlık değil, osmanlı tipi padişahlık, yetki açısından yok yok maşallah.. yani kafanıza göre başkanlık... hadi ordan

türk_tipi_dikta

bildiğin dikta bu, saçmalığa bak: bakanlar dışarıdan olacaksa neden milletvekili seçiliyor?

Misafir

Bence doğrudan Libya Modeli'ne geçelim. Boşuna bizi uğraştırmayın.

Misafir

Demokrasi ve Millet Meclisi karşıtı korkunç bir anlatım. Kabul edilebilir mantıklı hiç bir yanı yok. Resmen tek adam yönetimi anlatılmış. Diğer ülkeler meclisleri ve senatoları boşuna mı oluşturuyorlar yani?

Misafir

iller ilçeler ne olacak? doğu vilayetlerinde yapılacak uygulamalar? adamlar mahallerde meclisler kurdular bunlar ne olacak. Bu durumu hiç söylemesede tahmin edebiliyoruz

Vatandaş

Gereksiz siyasi gerilim ve çekişmeler nedeniyle 2015 yılını kaybettik, 2016 yılını da boş siyasi çekişmelerle harcamayalım. Halkın sorunları var. İlgilenin biraz.

  • 1