BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,54

Türk müziği eğitimi çalıştayı “Türk Müziği” raporunu okudunuz mu?!…(1)

Rapor; tutarlı, kısa ve net olmalı,kurumların isimleri verilerek yaptırım istenmeli...

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 6 Adet Yorum
HT,EÖ,MD

10) İddianızdan daha önce denenmiş ama başarısız olduğu anlamını çıkarttık. 11) Dokuzuncu maddeyi yanlış anladığınız için bu madde de yanlış değerlendirilmiş. 12) Eleştirilerinize cevap verirken yaşınız ve mesleki tecrübenizin bizden büyük olması hasebiyle sizin kullandığınız müstehzi ifadeleri kullanmadığımızı özellikle belirtmek isteriz. Bu sebeple küçük-büyük harf düzeltmeleri ve bazı kelimelerin Türkçe karşılıklarının kullanılmasıyla ilgili eleştirilerinize cevap vermedik. Ancak genç akademisyenlere örnek olmak istiyorsanız, yaptığınız eleştirileri akademik bir üslupla ve yapıcı olarak ortaya koymanızı rica ediyoruz. Zira bizler geçmişte örneklerini duyduğumuz kavga ve nefret dolu yaklaşımlardan uzak durmaya çalışmaktayız. Doç. Dr. Erhan Özden Yrd. Doç. Dr. Hikmet Toker Yrd. Doç. Dr. Mehtap Demir

HT,EÖ,MD

5) Tartışmaya açık bir konu. 6) Bu maddeden nasıl bir sonuç çıkarttığınızı anlayamadık. 7) “Latinize edilmesi” yerine “Latince’ye çevirme” Bu ifadeyi yanlışlıkla yazdığınızı ümit ediyoruz. 8) Bu maddeden nasıl bir sonuç çıkarttığınızı anlayamadık. 9) Bu konuyu da yanlış anlamışsınız. İşaret ettiğimiz husus aynı işlevi gören ana sanat dalları ya da bölümlerin farklı isimlerle anılıyor olmalarıdır. Örnek: Müzik Bilimleri Bölümü-Müzikoloji Bölümü, Türk Mûsikîsi- Türk Müziği vb…

HT,EÖ,MD

3 Karar değil öneri (ama siz hepten yanlış anlamışsınız) Ayrıca neden korktuğumuzu da anlamadık!! “Doçentlik ana kanununda lisans ne ise doçentlik kadrosuna o branştan atama yapılır” ibaresini göremedik. Bu konuda da bizi aydınlatmanızı rica ediyoruz. Bizim bu maddede dile getirdiğimiz; zaten iş bulma fırsatları son derece zor olan müzik bölümleri mezunlarının, kendi alanlarında akademik kariyer yapmaları hususunda önlerinin kesilmemesidir. Lisansüstü giriş sınavlarında lisans not ortalamaları bilgisayar üzerinden hesaplandığından notu çok yüksek olan adayların bazen mülakata girmelerine gerek bile kalmıyor. 4 MEB ve Talim Terbiye’nin hazırladığı program ve kitap komisyonlarında bulunduğumuz için bu çalışmaların nasıl yapıldığını az çok biliyoruz. Dikkatli okursanız “program ve kitapların daha nitelikli çalıştaylarda ele alınması” yazıyor. Yeniden yazılması hususu tamamen size ait bir çıkarım.

HT,EÖ,MD

1) Birinci maddede rast, dügah ve segah gibi perde isimlerini kaldırmak istediğimiz düşüncesini nasıl çıkarttınız doğrusu anlayamadık. Bu madde Batı müziğindeki re notasının Türk müziğinde de re olarak kabul edilmesine yönelik bir öneridir. Biliyorsunuz ki Türk müziği geleneğinde notalar dört ses yukarıdan okunmaktadır. Aynı durum 30-40 sene öncesine kadar Halk müziği için de geçerliydi. 2) Kurum ismi verince sorun nasıl çözülecek, keşke onu da yazsaydınız aydınlanırdık.

Hikmet Toker, Erhan Özden, Mehtap Demir

Göktan Bey internetteki müzik haberlerinizi bundan sonra takip etmeye çalışacağız. Teşekkürler.. Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki burada yazdığımız tespitler tamamen şahsımıza aittir. Ve diğer kıymetli hocaların bilgisi dışındadır. Adı geçen çalıştayda yazılan raporlar bir öneri halinde sunulmaktadır. Dolayısıyla eylem ve takdir gücü üst kurumlara aittir. Bizim yaptığımız sadece sorunların tespitidir. Gelelim zat-ı alinizin raporumuza ait eleştirilerine. Madde madde yaptığınız eleştirilere yine maddeler üzerinden cevap vereceğiz. Fakat, öncelikle imla ve anlatım hataları ile ilgili yaptığınız eleştirilere kısaca cevap vermek istiyoruz. Sizin de taktir edeceğiniz gibi söz konusu maddeler oturumlar sırasında yazman üye tarafından taslak olarak kaleme alınmış ve ilgili birime teslim edilmiştir. Dolayısıyla adı geçen metnin tashih edilmesi gerekmekteydi. Bu düzeltmenin yapılmamış olması önemli bir eksikliktir ancak, bizimle alakalı bir kusur değildir.

Hikmet Toker, Erhan Özden, Mehtap Demir

Göktan Bey internetteki müzik haberlerinizi bundan sonra takip etmeye çalışacağız. Teşekkürler.. Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki burada yazdığımız tespitler tamamen şahsımıza aittir. Ve diğer kıymetli hocaların bilgisi dışındadır. Adı geçen çalıştayda yazılan raporlar bir öneri halinde sunulmaktadır. Dolayısıyla eylem ve takdir gücü üst kurumlara aittir. Bizim yaptığımız sadece sorunların tespitidir.

  • 1