BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.426,66

Taksicilerin saldırıları Uber'e yaradı! Plaka çöktü Uber uçtu...

Sarı taksicilerin Uber şoförlerine yönelik saldırıları ardından Uber'in telefona indirilme sayısı 10 günde 5’e katlanıp 24.500 oldu. Taksi plakaları 1 milyon 680 bin liradan 1 milyon 500 bin liraya geriledi...

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 46 Adet Yorum
Misafir

allahtan korkun kaç kişinin ekmeğiyle uğraşıyorsunuz ekonomik kriz zaten vurdu piyasayı biran evvel taksicileri yeni yaptırım kanunlarla daha modern ve caydırıcı cezalarla fırsat verin,yapmayın yazık olur kaç ocak batacak

Misafir

DEMEK ESKIYALIK ISE YARAMIYOR..PILAKALARI HEMEN SATIN.ABD DOLAR ve UBER le satin aliyor.

Misafir

uberin türkiye ortakları kimse bu saldırıları bilinçli yaptırılıyor. yoksa zaten taksici cinayetlerine karşı mücadele verilirken ,kendini bilen resmi taksici esnafı bunu yapmaz

Misafir

Taksi sofor esnaf derneklerinin hukmunden plaka isini belediyelere veya Istanbul genelindeki TOPLU TASIMAYI YONETEN kuruma devretmeden birsey olmaz.Esnaf ve Sanatkarlar dernekleri, Sofor Odalari vs modasi gecmis sistemlerdir.Bu odalarin secimlerinde bin tane ahlaksizlik ve sahtekarlik donuyor. Sendika gorevi yapmak yerine mafya hizmeti veriliyor.Taksi ve Dolmus sisteminde genis capta bir tekelcilik var. Halka hizmet tekelciligi kaldirmadan mumkun olmaz.Sofor dernekleri lagvedilmelidir.

Orhan

Sari taksilerin bu millete yaptiklarini yillardir hepimiz biliyoruz. Plaka tekeli ile yari resmi mafya baska birsey degil. 5 para etmez arabalariyla, suratsiz agresif soforleriyle bu zamana kadar durmalari bile bir lutuftur. Ayrica taksicilik niye illa plaka ile yapilacakmis!. Plaka ile yapilacaksa niye bu kadar pahali. Taksi plakasi 100 TL olmali ve gercek vergi sisteine baglanmali. Su anki taksiciler asgari ucretliden daah az vergi oduyorlar sonra cikmis uber vergi edebiyati yapiyorlar.

Misafir

PLAKA SAHİBİ 7-8 BİNE KİRAYA VER gariban taksici çırpınıyor taksiciyi hiç savunan yok nedir bu yahu vergi yok 1-5 milyona taksi plakası of ne ala hiç olmazsa bir vakfa mehmetçik vakfına devredilsin.

vatndaş yazar

Plaka bedava olmalı. isteyen alsın.

Misafir

UBER taksi ucretinin %40 ila %60 ina yolcu tasiyor. Bunu bos kilometre kayiplari olmadigi icin yapabiliyorlar.UBER surucusu yolcuyu indirdigi noktanin en yakinindaki yolcuyu cok kisa surede alabiliyor bekleme surenizi cok kisaltabiliyor.Yolcu indirdikten sonra duraga geri gelmek gibi bir zorunluluklari yok.Bu da Halkin butcesine yansiyor.Taksi isletme sistemi hala 50 sene oncenin geleneksel sistemi oldugu icin UBERin en son teknoloji sistemleriyle basetmesi imkansiz.Ya bu deveyi guderler buyuk bir degisim olur, plaka sayisinda sinirlama kalkar agalik sona erer yada UBER veya yakinda benzeri diger uygulama bazindaki sistemlerce yutulurlar.Bu kadar basit. Ceza kesmekle sonuda gelmez cunku halkin istedigini yapmak zorundasiniz.

Misafir

Bu tarz platformlarda uberi öven ve taksicileri karalayan yorumlar hep aynı kalemden çıkmış gibi..bunda da UBER şoförlerinin bir parmağı var gibi..algı yapmayı çok iyi biliyorlar..

Misafir

Ne alaka devlet taksicilere sahip çıkarak uber sürücülerine ve yolcularına ceza kesiyor, yasadışı olarak görüyor tam tersi esnafı korumaya çalışıyor.

Misafir

Uber kazandigi paraya bakar..Reklamida soforleri ve uygulamasidir.

Misafir

Taksilere 5 yas alti sinirlamasi gelmeli. Yeni kayit taksilerin 1 yasinin altinda olmasi zorunlu olmali, 5 yasini gecen araclarinda Taksi plakasi askiya alinmali.Adam 10 tane plaka almis ahi gitmis vahi kalmis eski Kore mali aracin uzerinde minimal masrafla senede arac basi 90-120 bin TL arasi duragina gore kira aliyor.5 yasini gecen araclarin taksi olmamasi gerekir.Hatta Ingiliz sistemi Taksi olarak yapilmis araclar kullanilirsa arac omurleri uzayabiliyor.Azerbaycanda Ingiltereden ithal Siyah Taksi olarak imal edilmis araclar kullaniliyor mesela.Niye bizdede olmasin? Sofor yanina oturmakta yasak oldugu icin gayet guvenli.Uber gercekten halka ilac oldu.Temiz araclar adam gibi soforler.

ali

1 milyon 500 bin liraya plaka vay anam vay...en kısa zamanda 100 bine düşmeli.

Misafir

Uber suruculeride ruhsatlayin, sofor odalarina kayit hakki verin, aidat odesinler,vergi odesinler..Onemli olan plaka agalarina hizmetmi yoksa halka daha iyi servis ve hizmetmi? Sofor odalari kime calisiyor? Taksi kullanicisiyim ama rahat konforlu bir aracla daha ucuza seyahat imkanim varken nicin eski pusku dokuntu bir Sari araca binmek zorunda kalayim? Para benim param ve eger bana daha makul ucrete gidecegim yere daha guvenli goturecek bir arac varsa onu tercih etmek hakkimdir.Zorla guzellik olmaz.Taksi esnafina hicbir yaptirim yok.100 Taksiye binsem 80 tanesinin arizasi var, kirik dokuk,debriyaji basmayan yokus cikmayan taksilere bindim.Soforun mazereti mal sahibi yaparsa.Koca ulkede halka hizmeti amaclayan kimse varmi?

sami boztepe

Taksiciler odası başkanı devleti açık açık tehdit etti kimse bu adama sen kimsin demedi vatandaş da tepkisini koydu bu gelinen noktada uber yükseliyor taksiler geriliyorsa 1 numaralı müsebbibi taksiciler odası başkanıdır

bir basit vatandaş

Taksi plakalarındaki sınırlama tamamen kaldırılmalı .

Misafir

Uber suruculeride ruhsata tabi olmalidir.Vergi dairesi gerekirse Uberden aylik odeme dekontuna bakarak kazanctan vergi alabilir o konuda kacamazlar.

Tokat

Taksite binene yetim muamelesi yapiyorlar

Misafir

Taksimetre Sanzimana baglidir oyle ayarlanmaz.Muhursuz ise dediginiz ancak tartisilabilir.

Misafir

Turtdisinda 23 sene Taksi sirketi islettim ve dedikleriniz tamamiyla Avrupadaki sistemdir.Taksicilik bir meslektir Profesyonel davranis gerektirir.

Misafir

hepinizmi çürüksünüz....kiii başkanlarınız tehdit etmekte devleti

Konyalı

Taksici kardeşler duraklarda çayınızı içmeye gelen siyasiler sizi nasıl öptü gördünüz mü. Sizi satanı sizde 2019 da satacaksınız. Çifçi köylü esnaf önce öpülenler.

Misafir

Modern taksi plakalama sistemi getirilmesi gerekiyor. Cag disi kalmis insani muhtac ve kole yapan Plaka sistemi mafyaciliga agaliga sebep oluyor. Oncelikle Taksi plakasi ARACA AIT olmali ve SURUCU RUHSATI olmayan sahislarin taksi plakasi hakki olmamali. Yerel Belediye veya genel Taksi ve Dolmus odalari bu isi meslek edinmek isteyen sahislardan basvuru alacak, gereken guvenlik istihbarat yapilacak, belgeler incelenecek eger eski yuz kizartici suc vs yoksa Sofor adayi Sehrin yollarini bildigini kanitlayacak bir kac teste girecek testleri gecerse kendisine verilecek olan surucu ruhsatiyla Plaka cikarma hakki olacak.O plakayida arac degistirdikce yeni aracina transfer edebilecek. Uber sosforleride benzeri uygulamaya tabi olacaklar ama Yoldan musteri alma haklari olmayacak, metre kullanamayacaklar.Sabit fiyat ve rezervasyon ile is yapacaklar..Bu sekilde ne kavga olur ne mafya nede agalar

Misafir

milleti zorla übere itiyor bu eğitimsiz görgüsüz yer yer de hırsızlıklarıyla gündeme gelen taksiciler

misafir

şu dağdan inme kaba saba kavgacı şoförlerin taksisine bineceğime uberi tercih ederim