BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.425,97

Tahliye kararı yanlıştı ama uygulanmalıydı!

CHP’nin savcı kökenli milletvekilli Ali Özgündüz yaşanan yargı krizini internethaber'e değerlendirdi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 26 Adet Yorum
ÇARPITMA BAŞLIK VE YORUM CULAR A

KARAR YANLIŞTI DEMİYOR..KARARI VEREN MAHKEME YANLIŞTI AMA YİNE DE MAHKEME KARARLARINI UYGULAMAK ESASTIR DİYOR SN VEKİL..

QUA VADİS YENİ TÜRKİYE!

@MOZA SOR ve DİĞERLERİNE ve de SANSÜRCÜLERE; DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİNDE, MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN DİYE VARDIR…REDDİ HAKİM YAPILMIŞ KAZANILMIŞ.. (VARMI HUKUKSUZLUK VE USUL HATASI?) MAHKEME Bİ KARAR VERMİŞ DOĞRU/YANLIŞ UYGULANMASI GEREKİR. SN VEKİL BU GERÇEĞİ VURGULARKEN YANLIŞ VERİLEN DE OLSA “DOĞRUSU MAHKEME KARARININ UYGULANMASIDIR” DEMEKTE ..TEKRAR DÖNÜP OKUYUN..DÜŞÜNÜN KİM YAPARSA YAPSIN DOĞRUYU YAZIN. EVRENSEL HUKUK KAİDELERİNİ SAVUNUN. 'AMA ONLAR DA YAPTI..SIRA BİZDE' YANLIŞI NI DEĞİL.. BİRİLERİNİN (ilerde ) BUNU SAVUNARAK YANLIŞ YAPMA OLASILIĞINDA İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLUR.. DEMOKRATİK HUKUK DEVLETLERİNDE YANLIŞLAR; SİYASİ YOLLA,KARALAMA,HAKARET... ve DIŞLAMA YOLU İLE DEĞİL HUKUK YOLUYLA DÜZELTİLİR.. BU ARADA,AKLANMA DA ( 17 25 aralık) SANDIKLA DEĞİL,SONU AİHM ne dek süren HUKUKİ SÜREÇLE OLUR.. NE OLDU AB VE EVRENSEL KRİTERLER İLE ANAYASA MD 90 NIN DEĞİŞTİRİLMESİ RUHUNA?

misafiriz..

oldu canım başka bir arzun... Hemen Kemal de bir mühür yaptırır YSK'ya koşar işte kazandım der...

dre

hakim kararları uygulanmayan bir ülke olduk artık.

YALNIŞ HESAP DİYOR YALNIŞI SAVUNUYOR bu CHP li

CHP li adama bak. Ne Demiş. !!!!' Asliye Ceza Mahkemesi karar veremezdi. Ama yanlış da olsa bir karar vermişti, bu karar da uygulanmalıydı.!!!!

saffet ulu

yahu peki simdiye kadar nerde deliliniz , nerde iddianameniz. ülke bir yolsuzluk konusulmasin diye ustu ortulsun diye ne hale geldi..

Birisi

Hukuksuzluğu kabul edip, hukuksuzluğun uygulanması gerektiğini savunmak nasıl bir yaklaşım!

turgay

Sanıklar neden tutuklular? Yurt dışına kaçma ihtimalleri olduğundan değil mi?Peki Ergenekon vs davalarında insanlar neden tutuklu yargılandılar yine aynı sebepten değil mi? O zaman neymiş, hukuk herkese lazım olurmuş değil mi?Sözüm bugün kendilerini muktedir görenleredir. Unutmayın bu yargı bir gün sizi de yargılayacak.Afyon'da ki genç hukukçuyu hapse atan yargıça sesini çıkaramayan ama bu dava için acilen toplanan HSYK üyeleri de zamanı gelince yargılanacaklardır.Zira onlar millet için değil iktidar için yargıçlık yapmaktadırlar.

YA DOĞRULAR

ADALET AKP İLE CEMAATİN ALTINDA ÇAN ÇEKİŞİYOR..

can

Kanun böyle diyor nasıl olcak? CEZA MUHAKEMESİ KANUNU Kanun Numarası : 5271 Madde 27 – (2) Ret istemi sulh ceza hâkimine karşı ise, yargı çevresi içinde bulunduğu asliye ceza mahkemesi ve tek hâkime karşı ise, yargı çevresi içerisinde bulunan ağır ceza mahkemesi karar verir. (4) Ret isteminin kabulü halinde, davaya bakmakla bir başka hâkim veya mahkeme görevlendirilir.

atakan

Ey bu memleketin düşmanları size sorarım tahliye kararı veren hakim hakim oluyor da tutuklayan hakim hakim olmuyor mu? İşinize gelince hukuk sizin hukukunuz işinize gelmeyince değil! Yemezler artık bu millet uyandı!

sadece yuh

sanırım bana cevap verdin.. böyle sosyal medyadan insanları tehdit etme ancak size yakışır. işte siz busunuz. işiniz devlet menfaatleri değil, sadece tehdiştlerle bir yerlere varabilmek.. sizden korkan sizin gibi olsun...

HFG

yahu şu CHP eğriye eğri doğruya doğru diye düşünmeye başladık ama sona doğdu RTE korkusu ağır basması AKP kazanç sağlar diye doğruları saptırmak ne kadar doğru onu da Allaha havale etmekten başka bir çare yok

zavallı mahluk

hiç birşeyden haberin yok. memleket meseleleri takım tutmaya benzemez. fikrin yoksa konuşma. çevreyi kirletme bari.

MOZA SOR

Hem yanlıştı diyorsunuzama uygulanmalıdır diyorsunuz.Br şey hem yanlış hem doğru olabilirmi?

Anti Siyon

Madem bu mahkemenin yetkisi yok, kendi kendine gelin olanın hali yol geçen hanıdır. Bak şimdi çok iyi olmuş bence.

cehape

bu nasıl savcı.o mahkeme böyle bi karar veremez yetkisi yok ama verdiysede uygulanmalı.ne içtin olum sen chpli savcı..

sana yuh

Adamlar kaçacak olsa neden kendileri teslim olsun?Ayrıca ortada bir iddianame yok . Bunu ,ülkesini sevenlere bir gözdağı verme operasyonu olduğunu sizin reisiniz bile vurguluyor. Ha korkuyor muyuz? kendimiz için asla ama sizin gibilerin akıbeti için endişe duyuyoruz.

misafir

chp liler içim böyle ileri geri açıklama yapması normaldir chp lilerin içraatları gibi sözleride tutarsızdır

sadece yuh

tabi tahliye olduklarında adamları bir daha ülkede bulabilirlerse.. açıklamaya bak karar yanlıştı ama uygulanmaklıydı. var mı böyle bir şey...sırf sdiyaset olsun diye konuşuyor bunlar..

badem bıyık

yanlış karar neden uygulansın dalkavuk, yetkisi olmayan bir kişi nasıl tahliye kararı verebilir.

fuat

körle yatan şaşı kalkar boşuna dememişler. chp liler de paralellerle düşe kalka onlar gibi düşünmeye başlamışlar.

ayhan

ya bu kadar keyfi kararı uygulayan devlet nasıl demokratik devlet olur. hem yanlış diyeceksin hem de uygulanmalıydı diyeceksin. yani katmerli yanlış yapılmalı. yanlışın neresinden dönülürse kardır. sonuç da bu şekilde olmuştur. bence yargıçların hakları kadar sorumlulukları da olmalı. böyle kanunsuzluğu milletin gözüne baka baka işleyen yargıç en azından ömür boyu meslekten ihraç edilmeli.

Deccal GÜLENnnnnnnnnn

yanlış karar uygulanmalıymış..yahu neyin kafasındasınız siz.

Selman

Yahu siyaset yapmak adına bu kadar vahim açıklama olur mu? Karar yanlıştı ama uygulanmalıydı demek bir hukukçuya yakışan davranş değildir.