BIST 9.804
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.429,58

Son faiz kararı herkesin cebini yakacak maliyeti çok yüksek

Merkez Bankası politika faizini 6,25 puanlık artışla yüzde 24'e yükseltti. Bu artışa reel ekonomi sıcak bakmazken, faizde her 1 puanlık yükselişin ek maliyetinin 10 milyar lira olduğuna dikkat çekiliyor. Son faiz kararının hepimize yükü, 6 puanlık artışla 62 milyar lirayı bulacak.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 23 Adet Yorum
Misafir

Herkesin değil, fakir fukaranın.Yandaşların yemekle bitmeyecek Dolarları var.Onlar için hiçbir sorun yok.

tepe

24 haziranda sonra meydanlarda koyduk mu diye dolananlar simdi bu yaziyi okuyormu acaba?

Misafir

Yoruma yorum yapan kişi, ülkeyi Uganda ve Somali ile mukayese etmişsin. Çok dolu yaşadığın belli. Evet 3.dünya ülkelerinden daha kötü değiliz, ne kadar güzel değil mi?.

adem

artık ya tutarsa modunda gidiyoruz bakalım nereye kadar gideceğiz.

melih

merkez bankası talimat almadan faizi artırmaz..

Tarik yabanci

Buda tutmazsa ne olacak Tekr ar mi faiz artisi? Ya uretim istihdam

Misafir

merkez bankasına atamaları CB yapıyor...

yazık

reklamın iyisi kötüsü olmaz

Misafir

Diyorlar zaten:)) yorumları oku, Amerikan filmlerinde iyi polis kötü polis vardır, burada Merkeze düşen rol kötü polisi oynamak, iyi polisi zaten hepimiz biliyoruz

Misafir

Zaten cebimiz yanmıyordu değil mi?. Bir söz vardır "ölmüş eşek kurttan korkmaz" diye. Bu milletin üstüne ne kadar daha gelinecek bakalım. Her türlü cebimizden gidiyor. Zengin zenginleşirken, fakir iyice fakirleşiyor. Bu sürecin "bahaneleri" değişiyor ancak hep böyle oluyor. Hep fakirlerin fakirleşmesi için bir sebep türüyor. Yok şu saldırdı, yok bu oldu. Sonuç?, fakirlerin cebinden gidiyor ve umut pompalanıp, yeni bir "saldırı" ile yine aynı sonuç.

Misafir

Dolar bir kaç güne tırmanışa geçer yine, MB Faiz indirimine gitmeliydi bence.

suzan

Bu da zenginlerden,sarayla iş yapan şirketlerde-firmalardan değil gariban vatandaştan çıkarılacak.Yakındır elektiriğe doğalgaza akaryakıta zam gelmesi.

remo

Bu hükümet bu ülkeyi başka türlü batıramayacak zaten.

Misafir

1. Memleketi batıdı derken geecelik faiz bin 7500 e çıkaran siyasi partilerden birine oy veriyorsun... 2. Katardan gelen uçak hediye edildi. Ödeme yapılmadı.-Sağdan soldan saçma sapan haberleri okuyup geliyorsunuz burada yorum yapıyorsunuz. Bu sitede böyle bi haber okudunuz mu? 3.Dünyanın en yüksek 3. faizini kim veriyor kim alıyor? Bu kadar yüksek faiz ödeyecek bir ülkemisin sen? Bir uganda dan daha mı kötüsün bir somaliden daha mı kötüsün? Az Kafanızı çalıştırın..böyle boş yaşamayın.

DENGE

DOLARI DENGELEMEK İÇİN GEREKLİ AMA ÇOK FAZLA FAİZ ARTIŞI SIKINTI YARATIR ÖZELLİKLE EV KREDİLERİNDE FAİZ 0.98'E ÇEKİLMESİ BEKLENİYOR BÖYLECE İNŞAAT YENİDEN HAREKETLENİR

Misafir

Nerdeyse ekonomik krizin sorumlusu MB diyecekler.

Misafir

1)Havalimanları köprü yollar vs. için mütehaitlere ödenen dolara endeksli ödemelerde dolar kurunu 4,5 ile sabitlenmelidir. 2) Yazlık saray vs. iptal edilmelidir. 3) Makam aracı kiralanmamalıdır. 4) Kamuda yapılan işlerin en az %50'si online ortamda internet üzerinden yapılabilir. Esnek çalışma yöntemine geçip, dışardan ithal edilen petrol ve doğalgazdan önemli ölçüde tasarrufa gidilmelidir. 5) Betona para gömülmemelidir. 6)Ülkede bunca konut fazlası varken TOKİ yeni konut projeleri uygulamamalıdır.7) Bankalar "referanslı" işadamlarını vs verilen destek nedeniyle görev zararına uğratılmamalıdır. Halkbankası, Vakıfbank bünyesine alınmalıdır.7) TOKİ peşin geri ödemede indirim oranı %45 çıkartılmalıdır. Bu, hem acil nakit ihtiyacına, hem de az da olsa piayada tl daralmasına yol açacağı için tl nin değerlenmesine yol açacaktır. 8) Devlet yöneticileri aklına estiği gibi konuşmamalıdır.

ali

Hiç şaşırmadım Memleketi batıranlardan Memleketi kurtarması beklenirse olacağı budur.Baksanıza Katar dan yeni Uçak alınıyor sende Dünyada enyüksek faizi veren 3. Ülke olmayı hak edersin.

Misafir

gülecem ağlanacak haline ama inan gülecek halde kalmadı..en fazla gelecek ay birçok esnaf kepenk kapatmaya başlar...bende yıl sonunda kapatacağım ne haliniz varsa görün ..devlete çalışmaktan bıktım ...

Misafir

Evet bu da AKP nin yeni kazıgı halka,faizle mücadele edecem dedi millette 62 milyar dolar faiz yükü yükledi,müstahak beter olun insalla

Misafir

dolar 4 tl. iken gerekli müdahaleyi yapmazsan şimdi 6 artırsan ne olur 10 artırsan ne. şimdi dolar 5 tl. bile olmayacaktı.

ŞAKA GİBİ..

FAİZE KARŞIYIZ DERKEN EN YÜKSEK FAİZDE DÜNYA 3.SÜ OLDUK,BÜYÜK LOKMA YE AMA.....

hakan

dış güçlerin oyunu hep bunlar. koca reis dünyaya karşı tek başına mücade ediyor. merkez bankası hain fetöcü pis faiz lobicisi.

  • 1