BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,77

Soma işçileri bakın ne kadar maaş alıyor?

Soma'daki facia Türkiye'nin yüreğini dağladı. En ölümlü kaza olarak tarihe geçen olayda, madende çalışan işçiler bakın ne kadar maaş alıyormuş.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 73 Adet Yorum
bulent kara

Yani sen simdi bss baksksnimi sucluyirsun ne alaka ya biraz akliniza ceki duzen verin

emekci

TÜRKİYE de hangi şirket işçiyi,hangi parti halkı,hangi zengin fakiri,düşünüyo dersiniz...T.C nin kuruluşunda neresinde nerede denetleme var.bomboş...ilgili kurumuna şikayette bulundum şu şirket sigortasız işçi çalıştırıyor diye,sanki misafirliğe gidiyor ya haber veriyo bu aralar sana gelecez haberin ola.Allah aşkına varmı böyle bi sistem ...malesef T.C de var.SENDİKA İŞCİNİN HAKLARINI,ÇALIŞMA ŞARTLARINI SAVUNUR,ADALETLİ OLUR... TÜRKİYEDEKİ SENDİKALAR HARİÇ...

essude

Cahil toplulugu

D.ERKMEN

ÇOK HAKLISINIZ BEN 13 YAŞINDA OLMAMA RAĞMEN KUL HAKKINA GİRDİKLERİNİ ANLIYORUM

dadaş

Bende doguluyum erzurumluyum ama bizde 10-15 cocuk yok neden enelleme yapiyorsunki .birde her evde demissin. Bunu neye dayanarak soyledin cok merak ediyorum

AHMET

KUL HAKKINA GİRİYORLAR

aslı yılan

bu ı5 yaşında çocuğu kaçak olarak sokmuşlar alllah onların yani başbakanın

zerrin özer

bi üstteki yorumuda biliyorsunuzdur umarım.Toplumun her kesimi şükredici kaderci)anlayışda aydınlanmadığı(okuyarak bilinçlenme öncelik.)sürece bu facialar balık hafızalı devam edecektir.

kemal

Sendika ağalarının mal varlıklarına bir bakın bakalım.İşçiyken neleri vardı sonra neleri olmuş NASIL OLMUŞ? Ayrıca DİSK teki ve TÜRKİŞ teki genel başkanlar neden CHP den VEKİL OLMUŞLARDIR?Örneğin BAYRAM MERAL VE AİLESİ ŞİMDİ NE DURUMDADIR?Bilgi sahibi olan yazsın bilelim.

mehmet colak

slm yildirim,akp sade hükümet olmus bir parti iktidar olmus deyil,iktidar olmak demek devletin diger kurumlarinda ordu polis ,yasama organlari,basin yayin, sermaye sahipleri büyük sirketler nezdinde hala gitmesi gereken bir parti ,esasta iktidar chp zihniyeti ve son olarak gördükki paralel yapi dedigimiz dis destekli cemaat,90 yillik kurulu bir düzen var sen istedigini yapacaksin,bu gün cekilen sikintinin nedeni esasta yukarda saydiklarimdir ,istedigini yapamaz,istedigin kadar kanun cikar uygulamya kadron yoksa,bdp lilerde ayni sekilde kürd halkini kandiriyor bu tür söylemlerle ,saygilarimla

refik zengin

EHHHH DOĞU BÖLGESİNDE HER EVDE 10-15 ÇOÇUK OLURSA ,VASFSIZ İNSAN SAYISI GEREKSİZ YERE ARTARSA İNSAN SAYISI ÇOK OLDUĞUNDAN DEĞERİ OLMAZ 5 BİNLİK İŞİ 1500 E YAPAN ÇOK OLUR.BAKIN O ÖLENLERİN YERİNE GİRMEK İÇİN BİLE KAÇ BİN KİŞİ BAŞVURACAK.İNSAN ÇOK.DOMATES KIŞIN 2.5 İDİ ŞİMDİ 0.90.ÇOĞALDI YA DEĞERİ DÜŞTÜ.10 YIL BOYUNCA 3 TEN FAZLA ÇOÇUK YASAKLANIRSA İŞSİZDE KALMAZ UCUZ ÜÇRETTE.İNSAN KIYMETLENİR O ZAMAN.

reel

ülkede iş güvenliği can güvenliği o koskoca 0 0 0

xyz

ülkenin hali bu işte bide utanmadan çıkıp toplum önüne konuşuyorlar..taşeron taşeron sevdasına bu kadar insan gitti..kendileride çalışsalar bi taşeron olark görsek..yazık ayıp 23 dolara kömürü çıkarıyormuşta utanmadan bununla övünüyor halin bak ya utanç verici..23 dolara kömür çıkarıyorum diyen herif hala tutuklanmadı hesabı sorulmadıçç

KERIM

MUHALEFETTE KABUL ETMESIN BAKALIMDA GORELIM HEP BIRLIKTE ONAYLIYORLAR MASSLARIN ARTMASINI

Sendikasız İşçi

Sendika ağalarının mal varlıklarına bir bakın bakalım.İşçiyken neleri vardı sonra neleri olmuş NASIL OLMUŞ? Ayrıca DİSK teki ve TÜRKİŞ teki genel başkanlar neden CHP den VEKİL OLMUŞLARDIR?Örneğin BAYRAM MERAL VE AİLESİ ŞİMDİ NE DURUMDADIR?Bilgi sahibi olan yazsın bilelim.

Yıldırım

AKP liler, Çalışma bakanlığını CHP'ye, Enerji bakanlığının MHP'ye bağlı olduğunu sanıyor. Böylece Başbakanlıkta 'paralel'lere bağlı oluyor, Siz AKP liler de doğuştan mağdur oluveriyorsunuz. 12 yıldır mağdursunuz. AKP nin şu anki kudreti samimi söylüyorum Padişahların %90'ında dahi yoktu. Bu kudret ile işçilerin çalışma şartları, yaşam koşulları rahatlıkla düzelebilirdi ancak AKP li tüccarların maliyeti artmasın diye herhangi bir girişimde bulunulmuyor. Vahşi yeşil kapitalistlersiniz ve karşınızdakini alaya alma pahasına da güya mağdursunuz. Bu şekilde milleti kekliyorsunuz ama o da bir zamana kadar.

omesancak

ekimdeki konusma degil.yaklasik iki hafta onceki Özgür Özelin konusmasina bakin.

TÜSİAD ın adamımısın

Hükümet İŞCİ KANUNU (4857 Sayılı ve 6331 sayılı İşci Güvenliği Kanunu) ÇIKARMAYA ve Uygulamaya ÇALIŞIYOR: TÜSİAD ve CHP tavır koyuyor. TÜSİAD neden Hükümetin HSYK ve İnternet yasasında gösterdiği gayret ve tavrı İŞCİ KANUNUNUN UYGULANMASI için göstermiyor. TÜSİAD neden İŞCİ Haklarını da Savunmuyor. Bu konuda Hükümete destek değil KÖSTEK oluyor. TÜSİAD ın tek yaptığı şey; Gezi Eylemcilerine Sponsor olmak.. Gezi Eylemcilerini savunmak. TÜSİAD GEZİ EYLEMLERİNDE DEVLETE İSYAN EDERKEN TELEF OLANLARA GÖSTERDİĞİ ÖZEN VE İTİNAYI, TWITIRIN açılması için gösterdiği Çabayı; SOMA HOLDİNGE BAĞLI KÖMÜR MADENİNDE ÖLEN 400 İŞCİYE niye GÖSTERMİYOR?

Okudum. Yalan söylüyorsun

. İhmali yapan SOMA HOLDİNG sahibine bile laf söyletmiyorsunuz. Direkt RTE ye saydırıyorsunuz. HERŞEY ORTADA. ŞUNU da BİLİN. "CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Sezgin Tanrıkulu'nun, 22 Ekim 2013 tarihinde verdiği soru önergesi ve bu soru önergesine bakanlığımızca verilen cevap, Soma'da faaliyet gösteren ve 1 Ocak 2014'te faaliyeti sona eren Uyar Madencilik Enerji Sağlık Turizm San. Tic. Ltd. Şirketi ile ilgili olup, 13 Mayıs 2014'te iş kazasının meydana geldiği Soma Kömür İşletmeleri AŞ ile ilgisi bulunmamaktadır." SOMA HOLDİNGLE İLGİLİ BİR ÖNERGENİZ YOK. Okudum. CHP nin itiraz ettiği Kömür Mağdeni de 3 ay önce kapatılmış. Sen de okudun mu?

PATRONLARA LAF ETME YOK MU?

SEMİN ciğim KAMU İŞCİSİ net 1500 lira alıyor. Özel sektörde İŞCİ parasını TÜSİAD ve KESK DİSK (Sendikalar) Belirliyor. Ortaklaşa oturup anlaşıyor. Sizin DİSK ve KESK TAKSİME ÇIKARMA YAPACAĞINA TÜSİAD BİNASINA ÇIKARMA YAPSA DA İŞCİLERİN MAAŞI ARTSA DEĞİL Mİ? Ama DİSK KESK TÜSİAD kardeş olduğundan dolayı bu konuda hiç eylem yapmadılar değil mi?

SEMİN

BUNDA UTANACAK İKİ KİŞİ VAR BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI BİR GECEDE NASIL KENDİ MAAŞLARINA ZAM YAPTILAR AMA ÖLÜM KÖLELERİ TÜM TÜRKİYE İŞÇİSİNE GELİNCE KASADA PARA YOK DEDİLERRRRRRRRRRRRRR

inanilmaz

Öncelikle Hayatini yitirenlerin.. Yer altinda devam Yasam Savasi veripte Hayatlarini yitirecek olanlarada hepsine ALLAHtan rahmet dilerim. Kurtulanlara Kurtulacak olanlarada Allahtan Acil Sifalar dilerim. MAASa gelince.. USTA haric Yedekler 1400tl aliyor.. ancak DiGERLERi.. yani Sayisi en cok olan o Digerleri Askari ücrete calisiyorlar!!! Dünyanin en Tehlikeli isi ve en Agir islerini bir tanesini yapiyorlar ama Asgari ücret aliyorlar veya Büyük Kismi malesef onuda alamayacaklar!!! YAZIKLAR OLSUN!!! Milletvekilli olupta Ülkeye hicbir Faydasi olmayanlar hatta dahada Zarara sokanlar karsiliginda ellerini kollalirini sallayarak 1000'lerce Eurolari götürüyorlar..

Timucin

Aksini ispat ettinmi on yargi ile yanasiyorsun. Gir TBMMnin kayitlarini oku AKPnin ne kadar kabahatli oldugunu gorursun, az bile yazmislar bak bunuda ben ilave edeyim sana "Soma Holding Maden İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru’nun eşi Melike Doğru'nun 30 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Soma Belediye Meclis üyesi seçildiği ortaya çıktı"

Ibrahim

Arkadas ben bir vatandas olarak.internet haberi devamli okuyordum ancak bugunden itibaren boykot ediyorum .butun haberleri tek tarafli siyaset icerikli okuz altinda buzagi arayan cinsten.yazarlari devamli konu ne olursa olsun iyi bisi olsa dahi devamli bardagin bos tarifini yazmalari bence gazetecilik degil .cikartin artik su at gozluklerini boykot

T. Sahin

Allah sana akil fikir versin demekten baska söylenecek bir sey bulamiyorum