BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28

Şeker fabrikaları niye satılıyor? NBŞ nedir bu iddia doğru mu?

TÜRKİYE şeker fabrikalarının tamamını özelleştirme kapsamında satıyor. 14 fabrikanın satışı ABD'li NBŞ üreticisi Cargill Raporu doğrultusunda yapılıyor deniliyor. Peki NBŞ nedir, fabrikaların satışıyla ilgili iddialar gerçek mi?

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 91 Adet Yorum
Misafir

akp bitti 2019 da ampül patlıyor halk geçte olsa anladı

Zafer Ç

Keşke Torku gibi yerli firmalar sahip çıksalar bu fabrikalara. Ya da kendi çıkarlarından önce milletini insanların sağlığını düşünebilen vatansever birileri alıp işletse.

Misafir

sözün bittiği yerdeyiz allah sonumuzu hayır etsin şimdi daa iyi anlıyoruz avrupa insanı bizden daa sağlıklı çünkü satmıyorlar kitabına uydurup satın alıyorlar vay halimize dandik şekeri bize yedirecekler abb de doğal yiyeceklere devam hadi bakalım .

Misafir

Palavra Atıyor Bu Herifler Ya. Bir AKP li olarak Utandım.

Misafir

kırılsın o zaman :)

Misafir

Alpulluda 4 yıl üretim yapılmadı 10 yıl değil. Üretimi yaptırmayan devletin kendisi, pancar ektirmeye izin vermiyordu. 2017'de fabrika müdürümüzün özel çabalarıyla ve ricasıyla çiftçiler 150 bin ton pancar ektiler. Pancar şekeri sağlıklıdır. Mısır şurubu herkesi hasta edecek. Satılacak fabrikaları pancar kooperatiflerine ve halka, çiftçiye, köylüye satsınlar. Fabrika zarar etmez. Siyasetçiler fabrikalardan ellerini çeksin yeter.

Misafir

Fabrikaların satılmasını "pancardan şeker üretimine devam etme zorunluluğu var. Ayrıca çalışanlar teminat altına alınacak. Fabrikalara ait üretim faaliyetleri için gerekli olmayan taşınmazları da ihale kapsamı dışında. " diye savunmaya kalkanlar olduğu sürece bu ülkeye ait kazanılmış hiç bir değer kalmaz. Yazık.

Misafir

Alpullu açıldı hocam. Son kampanya döneminde faaldi fabrika.

çitçi

muharrem ince ve chp alpullu şekerde sattırmayız diye miting yaptı bire allahtan korkmazlar alpullu 10 yıldır kapalı yüzlerce kişi yatarak maaş alıyor utanın utanın

Durmuş

Özelleştirme idaresinin açıklamasına göre fabrikaların pancardan şeker üretimine devam etme zorunluluğu var. Ayrıca çalışanlar teminat altına alınacak. Fabrikalara ait üretim faaliyetleri için gerekli olmayan taşınmazları da ihale kapsamı dışında. Niye zıplıyo bu chp liler.

Misafir

Bu fabrikaların yerine muhakkak AVM yapacaklardır bu fabrikaların arsa fiyatına satilacağından % 100 eminim yıl 2018 2000 yılinda kemal derviş tarafından çikarılmıs şaker yasası siz 16 seneden beri tekbasina iktidarsınız.

Misafir

Zaten o özel şirketler dünyayı sömüren. Gitmiş Afrika'da ziraat yapıyor. Son hedef Tunus. Devlet ise kendi çiftçisini, halkını destekliyor, kanunlarla koruyor. AB çiftçisini, halkını koruyor. Yüzölçümü Konya kadar bataklık arazisi Hollanda DÜNYANIN 2. ZİRAİ İHRACATÇISI NASIL OLDU?!

Misafir

reisligimi kaldı 2019 bidaha oy bekler akp beklesn

Misafir

akp oy verdigim ellerm kırılsn

YKaan

yanlış haber. tam 24 tane şeker fabrikası var.susurluk , kars, kırşehir ve niceleri.

Misafir

Çiftçi organize olsun. Fabrikayı satın alsın. Kooperatifler ne güne var? Aksi halde Cargill satın alır, iki sene sonra iflas ettim der kapatır.

Misafir

bor seker hic bir fabrika satılmasn yazık bu devlete

Misafir

Durmak yok satmaya devam.

Misafir

Bilim demişken Tubitak'a ataması yapılan Hayvanat bahçesi müdürümü bilimsel gelişmeyi arttıracak

kundemacı

Peki şeker fabrikaları satılınca nişasta bazlı şeker tüketimi azalacak mı? Madem pancara ilk kez Kemal Derviş ota getirmişse biz onu neden devam ettiriyoruz. Eğer onun yaptığı doğru ise Türkiye'yi onun ekibi yönetmeye devam etseydi. Madem aynı yolda gidilecek yöneticiler neden değişti. Demek ki kişiler değişti ama kafa hala Kemal DERVİŞ kafası.

Gel2019Gelll

Az bile satıp yiyin 2019 da gorusecez nasılsa...

Misafir

yahu bu fabrikalar devletin elindeyken bu haltı yiyorsa satıp özel firmalara vereceksin bunlar daha kötüsünü yapar devlet zehirli şekerleri basmış piyasaya basmış piyasaya edep yahu

Söz milletin ya hani

2019 da görüşmek dileğiyle.. Yeter artık yeter.. Bu millet gereğini yapacaktır.

Misafir

2019 kim kimin fişini çekiyor görürüz

xbey

akp kendi fişini çekiyor...