BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.426,32

Sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı maaşları 2 bin TL artacak

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı müjdesi geldi. TBMM'ye sunulan teklifte, sağlık çalışanlarının emeklilik hakları ile ilgili de çok önemli bir düzenleme yer alıyor. Düzenlemeye göre uzman tabip ve diş tabiplerinin emekli aylıklarına 2 bin TL artış yapılacak. Uzman olmayanların emekli aylıkları ise 1533 TL artırılacak.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 59 Adet Yorum
Reşat şahin

Devlet sadece kendi çalışanını görüyor özel sektörü gören yok işçi 1600 tl ye mahkum devlet çalışanı imam 3600 alıyo biz niye daha fazla almıyoruz diyor bence konuşmayın bu memlekette asgari ücret böğleyken şükür deyin oturun oturduğunuz yerde

Adem yıldız

İmama 3600 ek gösterge vaadi veren iktidar operasyona giden uzman erbaşı (uzm.cvş) yok saydı. Polise öğretmene imama hemşireye var ama uzman erbaşa yok. Yorum bile yapamıyorum.

Misafir

“İlk 100 gün” iktidar sahipleri için çok ehemmiyetlidir. Erdoğan’ın ilk haftalarında şapkadan çıkardıkları memleketin istikbali hakkında hayli fikir veriyor:Valiler gözüne kestirdiği kimseleri 15 gün şehir dışına sürgün edebilecek.Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) örgüt diye tanımladığı gruplarla iltisakı, irtibatı tespit edilenlerin eş ve çocuklarının genel ve özel bütün bilgileri toplanabilecek. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyenler hakkını mahkemeden geri alsa bile İstanbul, Ankara ve İzmir şehirlerinde üniversitelerde vazife alamayacak.Bu kimseler sadece 2006 senesinden sonra kurulan üniversitelerde ders verebilecek.Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Danıştay tarafından teftiş edilemeyecek.Liste uzayıp gidiyor

Misafir

Moralinizi bozmayın. AKP lideri Erdoğan toto-loto ve ganyan bayileri önünde kupon kuyruğuna giren vatandaşların yüzünü de güldürecek.Torbaya giren bir diğer madde tam da onları alakadar ediyor. Spor Toto’nun dağıtacağı ikramiye oranı ciddi oranda artıyor.Böylece sanal kumar sitelerine en ağır darbe indirilecekmiş… AKP, “Kumarı orada oynama burada oyna, ikramiye bol.” diyor.Türkiye’nin senelerdir hasret kaldığı büyük ıslahat projeleri gümbür gümbür geliyor.

Misafir

sağlık çalışanı demeyin doktor deyin çalışana birşey görmüyorum ben

Misafir

Allah rızası için turizm çalışanlarına da bir el Atilsa.asıl yipranan her konuda onlar.maaş desen yerlerde çalışma desen dur durak yok.turzmde herkez 2 3 kişilik calisiyo ama 1 kişilik maaş alamıyo.buna acil cozum lütfen

Mehmet

Dr.Öğr.Üyesinin 4800 ek göstergesi ne zaman

Adem sitem

Nasıl sağlık çalışanlarına müjde. ...!!desenize Dr. Lara müjde. .....Dr. harici olanlar parya. ...!oyumu geri alıyorum. ...pes yani. ....Dr. emeklisine iki bin TL. Birden zam. ...biz çalışırken alamiyoz bu parayı. ...Bu neyin kafası. ......???**

kimsesiz

yıpranma hakkı diye çalışanları katagorize etmek ayıp ve abestir sağlık çalışanlarınıda böyle değerlendirip şişirme ücretlerle ödüllendirmek ayırımcılıktır derhal bu çalışmadan vazgeçilmesi ve torba yasadan çıkarılması gerekir.bu büyük bir adaletsizlik ve ücretliler arasında ücrte dengesizliği doğurur.

sa

mümkün değil ve şişirme..

Misafir

belediyede ense yapan amca dayı hatırına girip memurluk sıfatı alan kişi 4500 tl. isteyene bordro gönderirim. asker poliste memur belediyede ki kıyakçıda..

Misafir

spor toto düzenlemesi bile torba yasaya girdi.3600 katsayısı hâlâ bekelemede.

Ssk

Sağlık eşittir the daktırrrr.! Gerisi boşşşş. Pöhh.

MİSAFİR

ULAAA BÜYÜK MÜJDE GARİBAN HASTABAKICIYA GELDİ SANDIM ,BİZİDE SAĞLIKÇI GÖRÜRLER DİYE SEVİNDİM 2 BİN LİRAYIDA DUYUNCA ADALET PARTİSİ ADALETE BAŞLADI ALT TABAKAYI KALKINDIRIYOR SANDIM OLAAA ODA NE ÇİFT KARTLILAR VARYA HANİ KARI KOCA ÇALIŞAN AYDA 20 BİN 30 BİN LİRA ALANLAR AHANDA ZAM ONLARA GELİVEMİŞ,ALLAH CANİYİZİ ALMASIN SİZİNG

urhiya

ne anladık bu işten sadece doktor mu sağlık çalışanı diğerleri ne hakkımı helal etmiyorum bu yasayı çıkaranlara

Misafir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefeti eleştirirken "Bunların hayalleri ulaşamaz" dediği Marmaray, açıldığı günden bugüne kadar devletin kasasına 702 milyon TL gelir sağladı.

misafir

Sağlık çalışanlarına verilen yıpranma payı geçmişe dönük olmadıktan sonra yapılan bu çalışmanın da insanları kandırmak olduğu aşikardır. Ayrıca öğretmenlere verilecek olan 3600 ek gösterge de verilmedi. Söylenecek çok şey yok malesef.

Murat sezer

Seçimden önce 3600 de seçimden sonra diş tabiplerine para ver. Etik mi bu.

hemşire saglık memuru

olacak iş midir tabiblerin döner sermayelerini emekliliğe yansıt, şimdi ise emekliliğe zam yap vay be bu bakanlıkta çalışmaktan bıktık usandık.hemşire olarak bu meslekten tükendim başka bir kuruma düz memur olarak geç 8,5 masa başı mis gibi çalışmak varken.nöbet yok hafta sonu tatil bayramlar tatil gece evdesin oh ne güzel yaptığımız bu zor işin bir karşılığı bir farkı olmalıdır..eylemse eylem, grevse grev, iş yavaşlatmak sa ne varsa yapılsın artık. yetkili sendika istifa ,başkan istifa,yönetim istifa etsin artık sağlık çalışanlarının elinde ne varsa alındı ne bir maaşlara zam,ne özlük haklarında iyileştirmeler,hiç bir sey yapılmadı sağlıkçılar için.aldığımız döner sermaye 60 tl bunu da ala mayan hastaneler mevcut.madem her şeyleri doktor bu bakanlığın görelim o zaman doktorlar neler yapabiliyorlar tek başlarına görelim.şimdi ise ağzımıza bir parmak bal sürerler 60 günlük yıpranma veririler geriye dönük değil yeni olarak bir işe yaramaz sus pus oluruz.

Misafir

ssk emeklisi olarak suriyeliler kadar kıymetimiz yok..lanet olsun bizi bu hale getirenlere

ömer kayış

vardiyeli çalışan diger memurlarada yıpranma payı verilsin

Misafir

emekliler çok daha zor koşullarda yıllarca hizmet verdi doğu batı demeden esas onlar hakediyor

Misafir

36000 ek gösterge neden torba yasada yok

misafir

Sayın Cumhurbaşkanım, sayın başkanım. Yine aynı şeyler yapılmaya başlandı gibi sanki. Yine ayrımcılık yine kayırmacılık. Verilmesin demiyoruz sakın yanlış anlaşılmasın ama henüz daha işe başlayalı yeni oldu ama aynı şeyler olacaksa size bu çok oy kaybettirecek. Kuma personel reformu olacak diyorsunuz bu gibi işlerin yani sağelık çalışanlarına yönelik iyileştirmenin o zaman verilmesi daha sağlıklı olur. Hangi bakanlık gözdeyse onun personeline ayrımcılık oluyormuş gibi bir his oluyor milletimizde. Verdiğiniz rakamlar uçuk rakamlar. Askeri ücretin üstü rakamlar. Milyonlarca askeri ücretli var ülkemde. Onların ne düşündüğünü sorgulamak gerekir bunlara iyileştirme verilirken veya en azından kapsamlı ve anlamı ve gerçekçiliği olan bir açıklamanın yapılması gerekir diye düşünüyorum.

MİSAFİR

BÜYÜK MÜJDELER HEP ENSESİ KALINLARA ÇIKIYOR HASTABAKICILARA BİR ŞEY YOK MU ?