BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.428,34

Rusya dolara çözüm buldu Türkiye de yapabilir mi?

Alman gazetesi Die Welt, Rusya yönetiminin aktif bir şekilde altın satın alarak ve ABD tahvillerini elden çıkararak doların diktasından kurtulmaya çalıştığını yazdı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 11 Adet Yorum
Misafir

Komplo teorilerine meraklıysanız patates fiyatındaki artışı bile Amerikan komplosuna (Veya Rotschild’lere, İngiliz derin devletine, Illuminati’ye vb.) bağlayabilirsiniz.Fakat bu, bilimsel bir akıl yürütme olmaz. Başkalarını kendinize inandırabilmeniz için kanıt göstermeniz gerekir.Buna (yani patates ve lüks araba ithalatındaki patlamanın arkasındaki yabancı parmağına) dair kanıt gösterilmediği sürece, ilk görüşü dikkate almak zorundayız.

Misafir

İkinci görüşe göre ise ekonomide büyük bir sorun yoktu; yaşadığımız kriz bir komplo.Fakat rakamlar ortada: Türkiye 2018’e dev bir cari açık, dev bir dış borç ve yüzde 15’e dayanan bir enflasyonla girmişti. Patates fiyatının üç kat artması Amerika’nın komplosu mu?

Misafir

Krizin kaynağına ilişkin dünyada iki görüş var. Birinci görüşe göre Türkiye geçtiğimiz yıllarda kendi parasıyla değil, dünyadan aldığı borçla büyüdü. Amerika, 2008 Krizi’nin 1929 benzeri bir buhrana dönüşmesini engellemek için “parasal genişleme” politikasını uygulamaya koymuştu. Borçlanmak isteyene para çok, faizler düşüktü. Bu dönemde Türkiye borçlandıkça borçlandı. Ekonomi büyüdükçe büyüdü. Neticede özel sektör borcu, cari açık ve enflasyon patladı.

Misafir

PETRO DOLAR yani ne kadar petrol o kadar DOLAR, HADI PETROLDEN VAZGECELIM ? Bizim topraklarda bildigimiz petrol cikarilmadi. Cikarilirsa millete faydasi olurmu yedirirlermi buda ayri bir konu.

Kerim

Ben millete diyorum zaten altin alin diye ama beni dinleyen yok. Cin dunyada en fazla altina sahip ulkler arasinda. Biz de altina yatirim yapalim. Dolara yatirim yapmayalim. Altin alirsak hem ulke kazanir, hem de dolar uzerinden oynanabilecek oyunlar engellenmis olur.

Misafir

SİGARA FİRMALARI HANGİ ÜLKEYE AİT BİLEN VARMI BU FİRMALAR AMARİKA OLMASIN BAYRAMDA SURİYELİLER İZİNE GİTTİ HANGİ PARAYLA ÇIKIŞ YAPDI SAKIN DOLAR FALAN OLMASIN

Misafir

Dövizin babası erdoğan ailesinedir.Bu sebeple bu yolu takip edemez 3 tır döviz az bir döviz değildir.

Misafir

Türkiye yapamaz yıl içinde tonlarca altını satın alamaz üstelik dolarla olmazzz rusyanın altın madenleri var çıkartıyor bizde madenler yabancılarda

Misafir

Bu ülkede bu kadar vatan haini olduğunu bilmiyordum. Yazık

Misafir

Bizde altin reservi milletin yastiginin altinda tek guvencemiz millet devlet kasasi bos

Misafir

Tptürkiyenim altinlari neden ingilterede 489 Ton!!!!!

  • 1