BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,18

Referanduma 10 gün kala evet ve hayır oyları arasındaki fark!

Referandum anket sonuçları evet-hayır arasındaki son farkı Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin bugünkü köşesinden yazdı. Murat Yetkin'in yazısında aktardığı anket sonuçlarına göre evet ve hayır arasındaki fark 2 ila 4 puan.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 40 Adet Yorum
salhor

Çoluk çocuğu, damadı Fetöcü iftirasıyla hapiste çürüyen zavallıların EVET oyları, bu kahır ve isyanla HAYIR'a döndü. Canlı örnek ben ve çok geniş olan aile-hısım-akraba çevremdir. Baba hasretiyle ağlaşan torunlarımın, kızımın hüsranlarına oh çeker gibi nasıl EVET deseydim? İlk defa HAYIR dedim Erdoğan'ın arzusuna. Bu geniş çevremin yüzde 90'ı AKP'lidir. Ama EVET diyecek adamla selam sabahı keseceğimizi ilan ettik. İlk defa, ilk defa HAYIR dedik. O kadar küskün, kırgın ve kızgınım ki günahsızları hainlerden ayırt etmeyenleri ahirette bekliyor olacağım. Bu kînimi kıyamette de taşıyacağım. Yoksa benim CHP ile HDP ile aynı kaba i..mem ne mümkündü?

gerek yok

evetler önde ise bir evetçi olarak sandığa gitmeye gerek yok nasıl olsa evet kazanacak anketlere göre. çünkü gönülsüz evet diyecektim

hasan

milletin 80 senede kazandığı kurumlar çerez olmadı be satılmadık ne kaldı borçla yaptıklarını anlatıyolar sattıklarını anlatmıyolar

Farklı Bakış

Ben dün oran değil oy sayısı vermiştim. EVET oyları 22 MİLYON 400 BİN HAYIR oyları 24 MİLYON 200BİN. ÜLKEMİZE HAYIR LI OLSUN.

ahmet yılmaz

tam da çocuklarımızın geleceği için evet evet evet...

memocan

Yıl 2010 da referandum da AKP'nin sloganı "Tarafsız ve Bağımsız yargı için evet" dediler ama 7 yıl geçti yıl 2017 "Bağımsız ve Tarafsız yargı için evet" diyorlar ama onlara inanan kişiler ya Allah aşkına bir düşünün yargı sistem kimin elinde siz bu dünyada olmazsa Ahirette bunun hesabını ödersiniz RTE yarın gider olan sizin çocuklarınıza olur yazık günah..

MEHMET KARDEŞ

Son 14 yılda dünyanın dikkatini çeken devrim gibi adımlardan biri de sağlık alanında atıldı. Vatandaşların parasızlıktan hastanelerde rehin kaldığı günlerle anılan Türk sağlık sistemi, Genel Sağlık Sigortası ile herkesin sigorta kapsamına alındığı, özel hastanelerden ücretsiz yararlanılan bir yapıya kavuştu. Bu sistem Harvard Üniversitesi'nde ders olarak okutulmaya başlandı. İşte son 14 yılda sağlıkta dönüşümün öyküsü: HASTAHANELER BİRLEŞTİRİLDİ İSTEDİĞİN HASTANEYE GİDEBİLİRSİN İLAÇ FİYATLARI DÜŞÜRÜLDÜ İLAÇ KUYRUKLARI ARTIK YOK BEKLEME SALONUNDA TV SEYRET SIRA BEKLE REHİN HASTA YOK ÖZELDE ACİL ÜCRETSİZ HEKİM SEÇME DÖNEMİ ÜCRETSİZ HELİKOPTER HER AİLEYE BİR HEKİM SİGARA VE ALKOLLE MÜCADELE ARTTI TAM GÜN GELDİ BIÇAK PARASI ORTADAN KALKTI KOĞUŞ TİPİ ODADAN 5 YILDIZLI HASTANEYE YURT DIŞINDAN ALINAN KANSER İLAÇLARI ARTIK ÜCRETSİZ. GELECEK İÇİN EVET.

MEHMET KARDEŞ

Türkiye 80 milyon. Genç nüfusu ve kendine yetecek imkanlara sahip olmasına rağmen! Neden? “Muassır Medeniyet” dediğimiz gelişmişliği yakalayamadık. İyi idare edilmemekten şikayetiniz olacak. Çok partili siyasi hayatımızda yüzlerce parti kuruldu. 67 yılda 50 hükümet değişti. Hükümetlerin ortalama ömrü 1.5 yıl. Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Genel Kurmay Başkanı, Anayasa Mahk. Başkanı, Yargıtay Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Baro Başkanı, Oda ve Sendika Başkanları hep kavga ettiler, kendinde güç bulan KRAL kesildi. Başbakana küfreden değersiz adamlar oldu. Demirel’in Özal’a “Çankaya’daki Şişman” deyişi, Cumhurbaşkanı Sezer’in anayasa kitapçığını Başbakan Ecevit’e fırlatması ile ülke ekonomisi darbe aldı. Ezilen hep MİLLET oldu. Demek ki uygulanan sistem bizi geri bırakıyor, ayrıştırıyor, kavga ettiriyor. Cumhuriyet tarihimizde ilk defa uzun ömürlü ve uyumlu bir dönemi AK PARTİ döneminde yaşadık ve boyunduruktan kurtulduk. Bu fırsatı kaçırmayalım. Ülkem için EVET, Millet için EVET.

adalet

devletin imkanlarını kullanan herkes cehennemliktir

kktcuce

devletin tüm imkanlarını kullanıyorlar deyip..kendi trilyonluk faturaları saymıyor beceriksiz lafazanlar:( la reklamcıyı bile dünyanın öbür ucundan masraf edip getirirler yer içirir gezdiriler ama o bile cıkar "ne ayaksınız olum 1 haftadır burdayım halen neden hayoır dediğinizi anlamadım" diyorsa çok boşbeleşsiniz demek..yedi yabancı geldi gördü tanıdı ve güldü geçti size hayırcılarrrrrr

ŞOK

MHP İİYE BÖLÜNDÜ AKP BÖLÜNMEDİ ÖYLEMİ. SANKİ AKP DE HERKES KATIKSIZ SON TABLOYA DESTEK VERİYOR. NE DİYORSUNUZ SİZ YA. MHP GİBİ AKP DE İKİYE BBÖLÜNDÜ. EN AZ YARISI MHP İTTİFAKINDAN RAHATSIZ. ORAN OLARAK %20-25 LERE TEKAMÜL EDİYOR Kİ BU TÜRKİYEDEKİ SİYASİ TABLOYU DEĞİŞTİRECEK EZBERLERİ BOZACAK DÜZEYDE

CUMHURIYET

Cumhuriyet Değerleriyle, Hukukla Güçlendirilmiş CUMHURIYET ISTIYORUZ..Mağrur olma padişahım senden büyük Allah var

SÜRPRİZ AKP İÇİNDE SAKLI

SON PARAĞRAF VE CÜMLELERİN ASLINDA EN ÖNEMLİ HUSUS SAYIN MURAT YETKİN. ÇÜNKÜ MHP İLE GİRİLEN İTTİFAT YEREL YÖNETİMLERDEKİ KIYIMLAR AK PARTİDE CİDDİ EKSEN KAYMASI YARATACAK TÜRDEN. ÇOĞU YERDE TYEŞKİLATLARDA MHP Lİ İSİMLER YÖNETİME SOKULDU VE BU TEŞKİLATLARDA DA AK PARTİYE OY VERMİŞ SEÇMENDE DE CİDDİ RAHATSIZLIK OLUŞRUDU. FETÖYÜ TEMİZLEYECEKSİN DİYE BU HAYDUT RUHLULARLA İTTİFAKA GİRİLMESİ AK PARTİDE ÇOK CİDDİ KIRILMALAR YAPMIŞTIR BU NE ORANDADIR BİLİNMEZ AMMA İÇİMDEN BİR BUNUN TAHMİNLERİN ÇOOOK ÖTESİNDE OLDUĞU VE TÜRKİYEDE SİYASİ TABLOYU DEĞİŞTİRECEK DÜZEYDE OLDUĞU YÖNÜNDE YANİ DEYİM YERİNDEYSE SİYASETTEE DEPREM ETKİSİ YARATACAK DÜZEYDE

cemo

Sen kalkacaksın her 3 ayda bir olağanüstü kararı alacaksın durmadan kararname çıkartacaksın birde üstüne bana yürütmeyi yargıyı seçme yetkisini bana verin diyeceksin.orda dur derler.

salhor

Daha bugün ve ilk defa EVET diyen bir esnafla karşılaştım ve aklım durdu. Çünkü kendim hariç bir tek EVETÇİ gördüm. Eğer HAYIR çıkarsa, sebebi, "Bunları ihbar edin!" şeklindeki yanlış davete uyan hakiki FETÖCÜLERİN yaktığı binlerce, on binlerce zavallının en geniş ailelerinin küskünlüğü olacaktır. Kendi çoluk çocuğum bile yanıklar ve Türkiye'nin çok büyük zarar göreceğini bile bile HAYIR demekte kararlılar. Artık onlara "Hakkımı helal etmem!" diyemiyorum; çünkü kendim de küskün küskün EVET diyeceğim. Bu, şaka değil. Bir kişi haksız yere altı-yedi aydır içerideyse, onun ebeveyni, karısı veya kocası tarafı; kardeşler, bacılar, gelinler, enişteler ve onların aileleri küstüler haklı olarak. Ya hu bu çok geniş bir hesap; nasıl görülmez?..

ATMACA

TÜM HAYIRCILAR SESLENİYORUM HAYIR ÇIKARSA AKP YE DEĞİL TERÖRİZME HAİNLERE MAHLUP OLACAKSINIZ SİZİN BU YAPTIĞINIZA TÜM TÜRKİYE DÜŞMANLARI SEVİNECEK KOALİSYONLARA DEVAM ÇIKACAK

Misafir

onların mantık dedikleri,seçim günü trafolara giren kedilerdir.o kediler trafolarda oldukları sürece,kendilerine gayet mantıklı geliyor.

ATMACA

YORUMCULARA DİYORUM Kİ EVET 0/0 57 OLACAK VE CHP PKK FETÖ DIŞ MİHRAKLAR YİNE ELLERİNİ OUŞTURACAKLAR TÜEKİYENİN ANA MUHALEFET PARTİSİDE SONSUZA KADAR BU HAİNLERİN YANINDA ANILACAK BUNUN İÇİN EVET EVET EVETTTTTTTTTTTT

Misafir

evet evet tttttttttttt

Ali Yavuz

Erol Baron ismiyle yorum yapan kardeşim senin gibi ırkçı bir faşo ile benim oyumun bir olması da adalet değil ama yapacak bişi yok.

hakan

2007 referandumunda cumhurbaşkanını halk seçsin dedik. bunun özeti zaten başkanlık sistemine geçiştir. başkanlık sisteminin tanımında zaten yazıyor: halk devlet başını doğrudan seçiyorsa, bu başkanlıktır

sinan sarıkulak

Bu millet sanıldığı kadarda aptal değildir. Bir olur iki olur üçüncüsünde gereğini yapar. 15 yıldır ülkenin borcunu 4 e katlayan neyi var neyi yok satanları ülke sınırlarını yol geçen hanına çevirenleri güneydoğuyu suriyeden farksız hale getirenleri pkk ile cemaatle masaya oturup el ele kol kola gezenleri 4 milyon suriyeliyi ülkemizin başına bela edenleri referandumdan sonra vatandaşlık vereceğiz diyenleri devleti yönetenlerin 30 yaşındaki oğlancıklarının dolar milyoneri olmalarını fakir milletin parası ile saltanat sürenleri görmüyor mu sanıyorsunuz.imf ye borç ödedik yol köprü yaptık hastaneleri iyileştirdik diyorlar toplasan özelleştirme gelirlerinin yarısı etmiyor 90 yılda toplanan verginin 3 katını topladınız nereye gitti bu paralar ingilizlere 500 ton altını niye verdiniz bu milletin altınını kim geri almış parasını onlardan bu altını teminat olarak verdik diyorsunuz niye borçlandırıdnız ülkeyi bu kadar ne yaptınız bu parayla kaç fabrika kurdunuz.

ihsan

EVET % 62 YÜRÜ ANCA GİDERSİN

Misafir

başlıkla haber yazısının ne alakası var???

adam

Hayır kazanması isteyenlerin bir kısmı hain olmasa da hainlerle aynı saftalar.bunu evlemeye gevelemeye kıvırmaya kem küme gerek yok.