BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,33

Referandum Meşru Mu?

16 Nisan Pazar günü millet olarak sandık başına gittik. Son haftalarda sıkça kullanıldığı üzere tam bir demokrasi şöleni yaşadık.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 13 Adet Yorum
realist madrid

Yazmadan edemeyecem, ey ben hukukçuyum diyen adam.Sen hukukçu değilsin olamazsın,çoook açık tarafgirsin,eğer hukukçu isen yazdığına kendinde inanmıyorsundur,sırf ileride siyasetten bir nemalanma,bir makam mevki uğruna yazdığın çoook açık anlaşılıyor.EVET kazandı,halkın iradesine saygı esastır.Mühürsüz oylar belkide çok cüzi idi ve sonucu etkilemeyecekti.Ülke için hayırlı sonuç EVET idi.Tüm bunlara bir diyecek yok.Fakat iş HUKUK ve HUKUK DEVLETİ olunca iş değişir.Bal gibi YSK kararı KANUNA AYKIRIDIR. Kanuna aykırılık hiçbir yorumla veya yardakçı düşünceyle giderilemez.

Misafir

referandumdan önce yandaş medya ve yandaş anketçiler bahçelinin mhp sini yüzde 15 lerde gösteriyordu ne olduda referandumdan sonra mhp yüzde 5 gösteriliyor gerçekleri bilin mhp nin akşenere sinan ogana ümit hocaya her kesime ihtiyacı var yazık bahçeli yandaiların daha dogrusu sizin gibi yazarların gazına geldi referandumdan ülkücülerin yüzde sekseni bahçeliyi onaylamadı neden 15 5 e düştü

2019 Sadi garanti

Bu çirkin leke silinmeyecek!..................Mühürsüz oyların kabulüne karar veren Yüksek Seçim Kurulu'nun başkanı kim? AKP tarafından daha önce Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı'na getirilen Sadi Bey............“AKP'ye bu kadar yakın olduğuna göre, iki buçuk yıl sonraki seçimlerde onu AKP'den milletvekili adayı olarak görürseniz şaşırmayın”

Sonuç

MHP Referandumun sonucunu belirleyen parti oldu.Tamamı destek vermese bile sonuca yetecek kadar destek oldu.MHP yeni sistemi terci etti.Atatürkün kurmuş olduğu sistem yerine ülkemizin yeni sistemle yönetilmesini istedi ve buna destek verdi.İnşallah Hayırlı olur.

34 TC 1923

Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarında tek bir 23 Nisan Yazısı yok!... Çünkü 23 Nisan , saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışının egemenliği padişahtan alıp halka vermesini kutlamak amacını taşır.....

HASAN KUAL

ÇOK GÜZEL OLDU BİR GÜNDE DEDİKLERİ GİBİ HERŞEY DÜZELDİ YOLUNA GİRDİ EFLASYON DÜŞTÜ İŞSİZLİK AZALDI MAASLAR ARTTI ÇALIŞAN MEMNUN EMEKLİ MEMNUN İNSAN GİBİ YAŞIYOR ŞÜKÜR ALLAHA BU GÜNLERİDE GÖSTERDİ BİZE

Erol Baron

Bu referandum boşuna oldu çünkü 2019 da AKP bitecek çünkü insanlar AKP'den lillah dedi.

Misafir

Referandum bitti!..........HDP'li Milletin Seçilmiş vekilleri Nursel Aydoğan ve Meral Danış Beştaş tahliye edildi

Misafir

AKP’nin sabah saatlerinde sandık müşahidine attığı mesajda şu uyarı yazıyor: “Değerli okul sorumlumuz, zarflarda 3 mührün (YSK, Sandık Kurulu ve İlçe Seçim Kurulu Mühürleri); oy pusulasının arkasında ise tek mührün (Sandık Kurulu Mührü) olmasına dikkat edin ve sandıkların tümünü dolaşıp eksik mühür varsa tamamlatın.”

Komünist Liseli

Altında devletin uçakları, helikopterleri, Emrinde devletin valileri, Zorbalık, hile ve hırsızlıkla belirlenen referandum sonuçlarının hiçbir meşruiyeti yoktur!..

Misafir

tipik akpli. şu anda cnn türk yayında ağır terbiyesizlik yapmakta, muhafeletin tek lafını bile hazmedeyen , konuşana saygısı olmayan sözde hak hukuk yanlısı. Abisi Süheyb ve yengesi Hilal . çok da farklı bir profil beklemiyor insan haliyle.

hükümet eli ile bunca zaaf niye

akp + fetö içe olmuş sistemin çivisini söktü sökecekler. kanunlar hukuka uygunda ? kanuna önce siyasi zatlar uymuyor. hak hukuk kanun nizam . mevcut sistemin çivisi kimin ümüğüne battı. yahu fetö abd de. bağımsızız diyoruz. hükümet eli ile mandacılık sömürgeci kisvesine sokuluyoruz.

bağımsızlık genlerimizde var

yıllardır birilerinin arkasına gizlenip gizli bir şekilde türkiyenin yönetildiğini fetö gerçegi ile öğrenen halkımız bundan sonra buna izin vermez bağımsızlığımız her şey den önemlidir bir daha bizim seçtiklerimizin bizi yönetmediğini anladığımız an dünyayı başlarına yıkarız.

  • 1