BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.433,89

PKK'nın anadili Türkçe! Perinçek'ten ilginç açıklama

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK'nın tüm kamplarında Türkçe eğitim yapıldığı belirterek, "Kürtçe konuşmayanlar, Türkiye’de Kürtçe eğitim istiyorlar" dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 41 Adet Yorum
Dilsoz

İlk yazımda bir düzeltme genelde detaylıyorum bu yazımda unuttum özüe diliyorum ben iddia ediyorum Türkiyede sözde Türk ırkçılığını yapan insanların aslını araştırırsan kesinlikle asil türk çıkmazlar göçmenmöçmendir kandini Türk zanediyor ama Türk düşmanı olduğunu kendidni fark etmiyor. ben iddia ediyorum Asil Türk ne kürdü ne arabı hiç kimseyi inkar edmez Türkiyede asil türk nufusu çok azolup zararsız efendi olduklarını tespit etmişim. aslını bilen başkasının aslını nasıl inkar etsin bilisele terstir ama aslını kaybeden göçmenmöçmen olup Türk olmayıp kendini Türk sanan kardeşlerimizle sorunumuz var. yoksa vallahi Asil türklerle sorunumuz olmadığını düşüniyorum çünkü asil Türk olarak bildiğim arkadaşlarım var Türklere ne varsa Kürtler de onu hakediyor çünkü herikisini bir Allah yaratmış bir ustanın yapıtının bir parçasını beyenip bir kısmını redetmek ustayı kızdırır unutma ki Allahtan büyük usta kesinlikle yoktur.

Dilsoz

Her nekadar seviyesizlede muhatap olmuşsam ama terbiyemi bozmamaya elimden gelecek kadarıyla karalıyım. her zaman haksızlar pısırık ve barbarlar konuşmalarına ulan başlarlar haksız olduklarını biliyorlar ya o düşüncelerini zorbayla barbarlıkla güçle karşı tarafa kabullendirecekler ya çünkü böyle alışmılar. ama bilki karşında cahil yok dindar imanlı ve yaratılanları yaradandan dolayı seven bir kürt var. kendini gözden geçir bu cehalet ile Allah'a hüzürüna gidersen işin ve hesabın çok zor olduğunu sana hatırlatırım. Allah'ın uygun gördüğü ve yarattığı bir milleti ve bir dili nasıl inkar etmeye cüret edersiniz hayret kalıyorum Allah'ı hiç mi tanımadınız bu kainatı hiç düşünmiyormusunuz.

Dilsoz

şunu unutmayın bir milleti ve bir dili inkar etmek Allah'ın iki ayetini inkar demektir. Allah'ın bir ayeti inkar ile kuranı kerimin hepsini inkar etmek Allah katında aynıdır. Allah'ı bir kenara bıraksanda bu düşünce tamamen insanlık dışıdır. Eğer zatan Allah'a inanmıyorum desen müslüman olduğunü inkar edersen de insan olduğunu inkar etmen mümkündeğil çünkü insanlara çok benziyorsun

ulu türk perinçeçek

kürtçe diye bir dil yoktur.kürt diye bir millet de yoktur.bu dili konuşan birtakım insanlar karın üzerinde yürürken çıkardığı sesten hareketle kart kurt= kürt... bunu türkçe bilim yapan bizzat yüce türk bilim adamları tesbit etmiştir.

DELİ YAŞO

Ulan sen kimsin Kürtler ve KÜRT Dili hakında ileri geri konuşupyalan beyanlarda bulunuyorsun.Dallama herif senin ceddin anadoluya gelmeden önce Bu kadim dil konuşuluyordu.Haddini bil yoksa sana haddini bildirirler.

Dilsoz

Hey MYK kardeş sen ne kadar Kürtçe biliyorsun eğer Kürtçe bilmeden bunu söylemişsen bu ahmakça körü körüne kanser gibi hastalık olan ırk üstünlüğünden kaynaklanmaktadır. ben Türkçeyi biliyorum ama anadilim Kürtçedir ben Türkçe hakkında konuşsam yeridir ama bilmiyorum sende kürtçe biliyormusun bilmiyormusun onu merak ediyorum. Türkçeye saygımla beraber şunu söyleye bilirim tabi bu dilin kusuru değil kendini bilmez ırkçıların kusurudur. Türkçenin 3/1 farsça 3/1 Arapça diğer kalan kısmı Türkçedir her iddiaya varım sen TIR TIR Perinçeke meydan okuyorum siz bana kürtçenin içinde Türkçe veya başka dilden göstere bilirsiniz boyrun. haftanın isimleri çok önemli olduğu halde Türkçe yok yarısı Kürtçrdir Cuma arapçadır. Pazar ingilizcedir. Türk dil kurumu Türkçeyi sadeleşmek için Toplantıda konuşurken, şu güzel loğatımızdan ecnebi kelimleri ihraç etmemiz lazım kaç kelime Türkçedir bana söylermisin körükörüne iftiracı kardeş.

hamza

Cahil olma sen kimsin ko

Gözlemci

Bay Perinçek bilmiyor mu? Bağımsızlığını kaybeden milletler yıllarca kendilerini yönetenlerin dillerini resmi dil olarak kullanmak zorunda kalmışlardır.Örnek;Hindistan,Pakistan,bir çok Latin Amerika ve Afrika ülkeleri gibi.Bu durum o ülkelerde yaşayan o ulusların eksikliği veya ayıbı değil,bilakis onlara kendi dillerini dayatanların ayıbıdır.Perinçek efendi,bu ayıbın paydaşlığından kurtulmak için Kürtçe'yi savunacağına,aklınca eleştirmeye küçük göstermeye çalışıyor.Ama,bilmiyor ki yüzlerce yıl her hangi bir devlet mekanizmasına sahip olmadan Kürtçe dışında yaşayabilen kaç dil var acaba???

Dilsoz

Dr. perinçek iyi niyetle söylediğine benzemiyor ama bu PKK 'nin ırkçı değil bu memleket te birlik ve beraberliği için mucadele ettiğini ve ezilenleri ezenlere karşı, dini, dili, ve ırkı ne olursa olsun kuruyor ve bilinçlemeye çalışıyor. Allah böyle ayırım yapmamayı bazı kendini bilmez bilinçsizce kuru kafayla ırkçılık yapan türk kardeşlerimize de nasıp etsin ve onları bu toplumları helak götüren kanser gibi ırk üstünlüğü hastalığından korusun Amin. Türkçe, Kürtçe ve tüm dilleri allah büyüklüğüne ve birliğine nişane olsun diye yaratmış tüm dillere de Allah'ın varlığına ve birliğine delalet ettiği için saygımız var PKK Kürtçe,Türkçe, Arapça süryanice hatta ingiglizce de konuşuyor. öyle ırkçılık bir derdi yok ortada bir kapitalist zihniyet var Türk Kürt Arap ne olursa olsun fakirse onu koruyacağına ,ilerleteceğine tam tersine eziyor ve sümüriyor. buna karşı mucadele en büyük cihad olduğunu unutmayın. selamlar inşaallah kimseyi incitmemişim.

d üğ mardın

yıne zırvalamaya başlamış gendını inkar eden bır ademden ne beklenırkı zevalı herıf

111

herkes bir dil konuşur sen başka bir dil konuşursun, yediğin içtiğin senin olsun sen gezdiğin yerlerden bahset.

MYK

Kürtçe eğitim dili değildir cümlesi doğru bir cümledir idiolojik eğitimden başka hiçbir işe yaramaz bilimsel yünü olmayan bir dil kuzu Irak'ta verilen kürtçe eğitim ancak insanlara askeri elbise giydirmelerden başka bir işe yaramamaktadır Barzani'nin özerinde sürekli taşımaya mecbur kaldığı askeri öniforma buna kanıtır kürtleri dahada dar bir çerçeveye koyacaktır

yigido

bu adam pkk nin ulusal kanadini temsil ediyor.pkk dan sonra ne kadar yasa disi sol orgut varsa bunlarin kontrolunde,,,,sonra cikip ataturk u savunurlarya ve bunlara inananlarda var

oscar

helal valla benim yerime üşenmeden yazmışın :)

Ne desem Ki

Eger Allah Varsa .... Bizleri biraksin da Hirsizlara vatan hani soygunculara hidayet nasip eylesin!

Nil Kaya

Dr. Perinçek, islam düşmanı değildir.. islama düşman olunmaz!... islam Ortaçağda Kureyş kabilesinde yaşamı anlatan bir efsane hikayeler dizisidir!... Tarih'de yer alan bir masaldır... 21 nci Yüzyılda neden düşman olunsuz|?...

doğrusu perinçekyan olacaktı !\'

Yav bu adam oldum olası cahil kaldı PKK'nın ermenice konuşacak hâli yokya bunun aklından geçen şey neden PKK Ermenice konuşmuyor.

B.C.U

AB Bakanı Egemen Bağış'ı Fezlekesinde : Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve 3 kez 1.5 milyon dolarlık rüşvet almak.

B.C.U

İçişleri Bakanı Muammer Güler Fezlekesi: 10 kez toplam 10 milyon dolarlık rüşvet almak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nüfuz suiistimali, suçluları kayırmak.

sami boztepe

Bekaa vadisinde apoyu ziyaret edip çiçek veren,gülücüklerle pkk lı teröristleri denetleyen adam çıktı başımıza milliyetçi kesildi.Dün çincilik yapıyordu bu gün boşta kaldı.Söyledikleri doğru ama söyleyen yanlış

yusuf hoşhaber

Perinçek bey çana sıçan karga gibisin. ne olduğun beli değil. Birde emekten yana, ezilenden yana ve de utanmadan sosyalist olacaksın. bilmezmisinki birleşmiş milletlere göre bütün kültürler, diller eşit ve aynı saygınlıktadır.Bilimsel alanda kürtçenin eksikleri varsa , bu eksikler senin zihniyetin koyduğu yasaklardan dolayıdır. Çünkü kürt dil kurumu yoktu.Akademi yoktu.Ama merak etme bunların hepsi olacak.unutmaki iranda fars dili ve edebiyatı kürtçeye çok şey borçludur. merak ediyorsan ali şeraitiyi oku. Hiç merak etme kürt halkına ölüm yoktur çünkü diline sahip çıkmaktadır.

kartallar yüksek uçar

size artık kızmıyorum acıyorum islam haktır ölüm gelmeden yüce ALLAH sana ve senin gibilerine hidayet nasip eylesin işiniz zor

Kerim Cilo

Alçakça ve faşist bir zihniyet. Sana mi düştü lan Kürtlere akil verme. Bazi zavallilarda, bu pisligin söyledikleri sanki çok önemli seylermis gibi seviniyorlar. Kürt devrimcileri hepinize tükürdügünüzü yalatacak...

Antifaşist

Perinçek adli gladio elemaninin haddine degil Kürtler adina konusmak. Bunun kararini sadece Kürtler verir. Bu alçak herhalde PKK'nin ilk yillarinda takilip kalmis. PKK'de egitim dili Kürtçedir. Türkçe, Arapça ve Farsça'da gerektiginde kullanilir. Kürt diline hakaret ederek ne mal oldugunu zaten açiga vurmustur. Kürtler bu tür kavvatlari iyi taniyor ve gereken cavabi- dersi de veriyor, vermeye devam edecek.

kartallar yüksek uçar

türk demek ırkçı demek olmaz bende türküm ama önce müslümanım bende 2 sine inanmıyorum 2 side sonuçta islam düşmanı benim gözümde 2 side sıfır ne mutlu müslümanım diyene